Pozitivní dojmy z prvního domácího závodu týmu Accolade Smrz Racing BGR

SOBOTA – 1. ZÁVOD

Dlouho očekávaný závodní víkend na domácí půdě kategorie WorldSSP 300 odstartoval týmu Accolade Smrz Racing BGR před zraky českých fanoušků na Autodromu Most. Podmínky neměli jezdci a týmy vůbec jednoduché, vzhledem k extrémním teplotám, se kterými se museli potýkat od začátku závodního podniku. Po náročném kvalifikačním tréninku bylo cílem obou mladých jezdců dobře odstartovat, posunout se dopředu, a získat co nejvíce nových zkušeností. Oba jezdci českobudějovického týmu nic nevzdávali, a bojovali ve skupince od začátku až do konce. Filip Novotný projel cílem na 22. pozici z 30. místa na startovním roštu. Chris Clark skončil 23. z 27. místa na startu. Oba jezdci tak splnili svůj cíl a těší se, že budou moci vytěžit z nabytých poznatků v nedělním závodě, který startuje ve 12:40.

Filip Novotný #11

“Závod hodnotím pozitivně. Měl jsem dobrý start, ale zdrželo mě pár pomalejších jezdců. Kvůli tomu mi ujela přední skupinka. Náš největší problém jsou kvalifikace. Musíme na nich zapracovat, abychom se posunuli i v závodě. Zítra se pokusíme zlepšit.”

Chris Clark #27

„Závod také hodnotím pozitivně. Start se nám podařil a bojovali jsme o pozice až do konce. Na zítřek máme co vylepšit a budeme bojovat znova. ”

NEDĚLE – 2. ZÁVOD

Filip Novotný bojoval o body. Chris Clark zajel svůj nejlepší závod

Český tým Accolade Smrz Racing BGR odjíždí z Mostu v dobré náladě. Ve druhém závodě kategorie WorldSSP 300 si oba jezdci týmu Jakuba Smrže vybojovali svůj nejlepší výsledek – Filip Novotný bojoval o první světové body, které mu utekly o pouhou desetinu vteřiny. Po startu ze 30. místa cílem projel na 17. pozici. Chris Clark se probojoval do Top20 a rovněž tak zajel svůj nejlepší výsledek sezóny. Další podnik této prestižní světové kategorie se bude konat v portugalském Portimãu 9. – 11. srpna.

Jakub Smrž (manažer týmu)

“Oba jezdci udělali za celý víkend velký pokrok. Dostali se ve druhém závodě pár pozic za bodovaná umístění, takže jsme velice spokojeni. Věřím, že v Portimãu začneme, kde jsme zde skončili. Především děkuji celému týmu za úžasnou prác,i a všem hostům za skvělou atmosféru v zázemí týmu.”

Filip Novotný #11

“Druhý závod jsem si moc užil. Bojoval jsem o body až do konce. Nakonec to bylo 17. místo, ale skvělá zkušenost. Máme také skvělý základ do Portimãa. Děkuji celému týmu, domácí závody máme za sebou a těším se, co nás čeká dál.”

Chris Clark #27

„Měl jsem radost z umístění v Top20 a také z toho, že jsem bojoval o pozice během celého závodu. Hodně se tak jezdec naučí z každého kola. Těším se do Portimãa, a děkuji týmu za skvělou práci.”

(Accolade Smrz Racing BGR)

Sdílet