Czech MX Junior 2024: Po letní pauze se vracíme do Přerova!

V sobotu 27. července 2024 bude hostit třetí podnik MX Shop Sekerka Open MČR juniorů a žen 2024 trať v Přerově. Přerovská rokle se v posledních letech více vrátila k pořádání motokrosových závodů a zařadila se mezi jedny z nejlepších pořadatelů u nás. Juniorský seriál se zároveň dostane za svou polovinu a poté ho bude čekat svižný závěr sezóny. Na startu se představí kompletní česká juniorská špička společně se ženami. Přijeďte i vy do Přerova podpořit své favority a oblíbence!

OPEN MČR 65 ccm

Po dvou závodech je jasným lídrem třídy Tomáš Glogar (JB MX Racing), který vyhrál všechny závodní rozjížďky v rámci MX Shop Sekerka Open MČR juniorů a žen 2024. Druhé místo patří Matejovi Masárovi (Motoškola 99) ze Slovenska, který bude chtít navýšit svůj bodový zisk na třetího Milana Rubeše (JB MX Racing). Společně s nimi očekáváme souboje i mezi dalším slovenským pilotem Šimonem Malcem, který na nejlepší trojici ztrácí sedm mistrovských bodů. Pátý Lukáš Mráz ze Slovenska bude svádět souboje se šestým Polákem Kristofem Kubou. Velký počet bodů ztratil na posledním závodě David Podešva (WMZ Racing Team), kterému aktuálně patří průběžná sedmá pozice. Osmým jezdcem pořadí je Vojtěch Zendulka (Cermen KTM Racing Team). Devátý je před Přerovem Emil Dobisz z Polska, kterého trénuje zkušený Gabriel Chetnicki. Desítku nejlepších uzavírá Michal Hendrych (Anette Racing Team klub AČR).

MČR 85 ccm

Národní série pětaosmdesátek bude opět zajímavá na sledování, protože zde najdeme hned několik aspirantů na pódiová umístění. Prozatímním lídrem série je Jan Veselý (Anette Racing Team klub v AČR), na kterého ztrácí pouhé tři body Hugo Brant (Cermen KTM Racing Team). Letos se v dobré formě představil Zdeněk Buštík (Lutcar Team), který drží bronzovou pozici. Matyáš Výleta (KRTZ motorsport) byl před sezónou hlavním aspirantem na zisk mistrovského titulu, prozatím je čtvrtý, ale udělá maximum pro to, aby se dostal v průběžném pořadí výše. Pátá pozice patří Ondřejovi Ludvíkovi (KRTZ motorsport). Šestým jezdcem pořadí je Dominik Hasoň (JB MX Racing). Dominik měl v uplynulých týdnech náročný program, jako jediný Čech se kvalifikoval do závodu MS juniorů v holandském Heerde a následně absolvoval finálový podnik evropské třídy EMX65. Sedmá pozice patří Janovi Pokornému (GT2 motorsport). Osmý je průběžně Vojtěch Kuthan (Dr.K Racing Team), devátý Alex Voňavka (Dr.K Racing Team) a desítku uzavírá Martin Smolka.

OPEN MČR 125 ccm 2T

Aktuálním lídrem třídy je po dvou závodech Tomáš Ptáček (Terrapro Racing), na kterého ztrácí pouhé tři body druhý Martin Červenka (Orion Racing Team) a šest bodů třetí Martin Závrský (NEW2 Project). Nejen tito tři závodníci mohou vystoupat na pódium. Ptáček se Závrským absolvovali i závod EMX 2T v rámci české grandprix v Lokti, kde závodili na silnějších motocyklech a získali potřebné zkušenosti. Červenka pro změnu nechyběl na závodě MS juniorů v Heerde. Do hry může promluvit i polský závodník Seweryn Gazda (KMP Honda Racing), který drží nepopulární čtvrtou pozici. Pátým jezdcem pořadí je Stanislav Pojar (MTX Racing Team), který na minulém závodě ukázal, že i on může atakovat první trojku. Šestá pozice patří Václavovi Dohnálkovi (GT2 morsport), se kterým je téměř na stejno bodově sedmý Adam Hruška (MTX Racing Team). Osmým jezdcem pořadí je Marek Novák (JB MX Racing). Desítku nejlepších uzavírá devátý Filip Matějec (MX Team Znojmo SD Install Racing) a desátý Dominik Valter (MX Team Znojmo SD Install Racing).

OPEN MČR Ženy

Se zdravotní indispozicí se na posledním závodě v Dalečíně představila Sarah Schnelzer (SMX Racing Team Rudník) z Rakouska, která drží červenou tabulku a bude ji chtít udržet i nadále. Průběžně druhá je se ztrátou čtyř bodů Lucie Simonová (Simo Racing – ČAM). Třetí pozice patří Anetě Čepelákové (Yamaha Čepelák Racing klub v AČR), které už skončily závody mistrovství Evropy a v rámci mistrovství světa ji bude čekat ještě jeden závod. Čtvrtá pozice patří Kristýně Tomiškové (Team Motokrosová Škola CZ), zatímco Barbora Laňková (Orion Racing Team) drží pátou příčku. Bára udělá maximum pro to, aby získala více bodů a vrátila se zpátky do bojů o mistrovský titul. Šestá je průběžně Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team). Rakušanky Alina Buchbauer (SMX Racing Team Rudník) a Elena Kapsamer (SMX Racing Team Rudník) drží sedmé a osmé místo. Průběžně devátá je Lora Tamás z Maďarska a desítku nejlepších uzavírá Kristýna Řeřichová.

OPEN MX2 Junior

Aktuálním lídrem třídy je Tomáš Pikart (NEW2 Project), který má náskok osmi bodů na druhého Radima Krause (KovoKraus). Oba o uplynulém víkendu absolvovali podnik mistrovství světa ve třídě MX2, tak se nechme překvapit, jak získané zkušenosti z náročného závodu využijí v Přerově. Průběžné třetí místo zaujímá Josef Novák (Cermen KTM Racing Team). Čtvrtým jezdcem pořadí je David Vondrák (Dr.K Racing Team), zatímco páté místo drží Jiří Klejšmíd (MX Team Znojmo SD Install Racing). Průběžně šestým jezdcem pořadí je Adam Dušek (HT Group Racing Team), který na minulém závodě přislíbil účast v Přerově. Průběžné sedmé místo patří Petrovi Rathouskému (Orion Racing Team). Osmý je Jiří Hendrych (Anette Racing Team klub v AČR), který společně s devátým Janem Wagenknechtem (HT Group Racing Team) absolvoval závody EMX 2T v rámci mistrovství světa v Lokti. Desítku nejlepších uzavírá Jaromír Steiger (Hrabica Motocross Team).

LIVE STREAM = ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ

Také ze třetího závodu MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024 bude ve spolupráci se Studio4Event živé vysílání z celého závodu. Video poběží na našem YouTube kanálu ZDE. Czech MX Junior – YouTube

Sledujte naše sociální sítě, ať vám neunikne žádná novinka a důležitá zpráva!
Instagram  (https://www.instagram.com/czechmxjunior/)
Facebook
(https://www.facebook.com/czechmxjunior)

#juniorka2024

TZ Czech MX Junior
Foto: Pavel Horák

Sdílet