Hledá se odcizený raritní Velorex!

Prostřednictvím Asociace veteran car clubů AČR se na veřejnost obrací s žádostí o pomoc majitel Velorexu 16/350 s pravostranným řízením, který mu byl 26. června 2024 odcizen z garáže v Praze 3. Policie ČR po vozidle již takřka měsíc bez úspěchu pátrá a je vážné podezření, že se ho pachatelé pokusí prodat, nebo se jim to již podařilo. V takovém případě se nedá vyloučit, že nový majitel (ať již si je vědom, že se jedná o kradený kus či nikoli) se bude pokoušet nějakým způsobem vůz znovu přihlásit do provozu, například na veteránských značkách.

Zásadní je, že se jedná o VELMI RARITNÍ KUS S VOLANTEM NA PRAVÉ STRANĚ, kterých existuje pouze cca 10 kusů. Většina z nich má známé a stabilní majitele a platnou registraci.

Hledaný Velorex je typ 16/350, rok výroby 1965, s mechanickou spojkou. V době krádeže byl potažen zelenou koženkou a barva trubkového rámu byla čokoládově hnědá, blatníky černé. Velorex byl po celkové renovaci, která byla ukončena na podzim 2021. Byl provozován na bílých registračních značkách AC1-09 29, VIN 7645, č.  motoru 572-001588 (dvouválcová Jawa 350, typ 572).  V Příloze posílám fotografii.

Policie ČR má detailní soupis specifických znaků vozidla, jehož renovaci majitel z drtivé části prováděl sám, takže na něm zná doslova každý šroubek, a i v případě pokusu o přeregistrování vozu bude snadno identifikovatelný.

Majitel vozidla by byl vděčen každému, pokud by na takový stroj narazil, aby informoval jeho, či rovnou Policii ČR (pokud byste si byli jisti, že se jedná o hledaný kus).

Za informace, které povedou k nalezení ukradeného Velorexu, majitel vypsal peněžitou odměnu ve výši 10000 Kč.  Předem děkuje za pomoc, tel. 605 948 398.

 

Sdílet