Prezident České republiky přijal tři motoristické prezidenty!

Nejvyšší představitele mezinárodního motocyklového sportu za doprovodu prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka přijal v pondělí na Pražském hradě prezident České republiky Petr Pavel.

Zleva Michal Sikora, Petr Pavel, Jorge Viegas a Jan Šťovíček

Prezident Mezinárodní motocyklové federace Jorge Viegas a prezident FIM Europe Michal Sikora u nás navštívili minulý víkend světové podniky – motokrosovou Grand Prix of Czech Republic v Lokti a mistrovství světa superbiků v Mostě. Šlo o mimořádnou událost české sportovní diplomacie, jen velmi ojediněle přijedou oba nejvyšší představitelé světového a evropského motosportu společně.

Prezident Petr Pavel se velmi zajímal o současný stav a budoucnost motocyklového sportu. Dostalo se mu potvrzení, že Česká republika patří mezi světové velmoci motocyklového sportu a podniky konané u nás patří svou úrovní mezi vůbec nejlepší. Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček při této příležitosti zdůraznil zkušenost domácích pořadatelů a vysoké organizační nasazení a obětavost všech činovníků. Úspěch podniků v Lokti a v Mostě podpořila také vysoká návštěvnost diváků, která potvrdila širokou fanouškovskou základnu motorsportu.

Jan Šťovíček potvrdil, že pro Jorgeho Viegase a Michala Sikoru byla návštěva českého prezidenta nezapomenutelným zážitkem, který umocnila i následná komentovaná prohlídka úchvatných prostor Pražského hradu.

Foto Jan Altner

Sdílet