POZVÁNKA NA VÍKEND (20.-21.7.2024)

Je před námi jeden z vrcholných víkendů letošní motoristické sezóny, a to především pro milovníky motocyklových závodů. Tohle určitě stojí za pozornost.

FIM SUPERBIKE WOLRD CHAMPIONSHIP – ROUND 6 – CZECH ROUND MOST

Na mosteckém autodromu se pojede už počtvrté mistrovství světa superbiků. Očekává se nejen nový traťový rekord, ale také velká návštěvnost. Pod záštitou prezidenta republiky bude o další mistrovské body bojovat kompletní světová špička. Kdo si odveze nejvíce bodů v královské kategorii WSBK?? Nejblíže k tomu bude mít určitě Toprak Razgatlioglu na BMW, velké překvapení letošní sezóny Nicolo Bulega s Ducati a pochopitelně také nestárnoucí Alvaro Bautista. V šestistovkách můžete fandit Ondrovi Vostatkovi, který se netají tím, že by si chtěl z Mostu odvést nějaký ten bod. Ve třídě WorldSSP ho doplní Filip Feigl, který pojede na divokou kartu. Petr Svoboda se ze zranění ještě nezotavil a mostecký závod WorldSSP300 bude bohužel sledovat pouze jako divák. Ale i tak budeme mít ve „třístovkách“ dva borce. Šestnáctiletého Filipa Novotného a Daniela Turečka s druhou divokou kartou. K tomu všemu se můžete těšit na velkolepý doprovodný program.

https://www.superbike-most.cz/

https://www.worldsbk.com/

 

FIM MXGP OF CZECH REPUBLIC – LOKET NAD OHŘÍ

Motokrosový areál Loketské serpentiny se opět stává středobodem mistrovství světa v motokrosu. Na MXGP of Czech Republic budou startovat nejlepší světoví motokrosaři v kategoriích MXGP a MX2. Kvůli zranění bude sice chybět Jonnas Pauls, ale vrací se naopak Romain Febvre. No a pochopitelně se můžete těšit na Tima Gajsera, Jorge Pradu, Jeffreyho Herlingse a další. Z českých jezdců se na start v kategorii MXGP postaví například Jakub Terešák, Petr Polák, František Smola, v MX2 Julius Mikula a Tomáš Pikart. Další české závodníky uvidíte ve finále mistrovství Evropy dvoutaktních dvěstěpadesátek EMX2T, Petra Bartoše, Václava Kováře a další. V nejmladší juniorské kategorii EMX65 bude Českou republiku reprezentovat loňský domácí mistr v této kategorii, dvanáctiletý Dominik Hasoň.

https://www.mxgp.com/

https://www.loketmx.com/

 

MISTROVSTVÍ ČR a ČESKÁ TROFEJ V ZÁVODECH AUTOMOBILŮ DO VRCHU – PEZINSKÁ BABA

Mistrovství ČR současných i historických vozidel a Česká trofej v závodech automobilů do vrchu se po čtrnácti dnech vrací na Slovensko. Znovuzrozená BABA je součástí slovenského, českého a rakouského šampionátu, a protože aspiruje na zařazení do evropského kalendáře, počet přihlášených překonal hranici 120 jezdců. Českou republiku bude reprezentovat celkem 52 účastníků. A na Babě se rozhodne, kdo bude letošním králem. Vašek Janík nebo Petr Vítek??

Kompletní kalendář sportovních i mimosportovních akcí naleznete na úvodní straně našeho webu.

(Jan Koudelka)

Sdílet