Na Bohemia ECO energy Regularity uspěli favorité

Třetím podnikem domácího šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally byla v termínu od 12. do 14. července mladoboleslavská Bohemia ECO energy Regularity, která nabídla trať dlouhou téměř 600 km.

Tradiční „bohemka“ zavedla soutěžící na náročné silničky na Kokořínsku i v Českém ráji, technické úseky na Liberecku a na rychlé tratě na Boleslavsku. Posádky dvakrát zavítaly i na známou erzetu Vinec a projeli se na okruhu v Sosnové. Celkem na ně během tří dnů čekalo 312 km měřených testů rozdělených do čtrnácti pestrých zkoušek.

V těch se nejlépe vedlo reprezentační posádce Michal Žďárský – Jakub Nábělek s vozem Hyundai Kona Electric, které v hlavní klasifikaci ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally na stupních vítězů doplnila posádka Kryštof Hájek – Jakub Motlík (Peugeot e-2008) a Petr Vomáčka – Martina Vomáčková (Peugeot e-208). „Byla to naše již šestá účast na této tradiční soutěži. Moc jsme si užili zdejší typické a náročné zkoušky a jsme rádi, že jsme tím navýšili náskok na čele šampionátu. Už nyní se těšíme na další, tentokrát zcela novou soutěž v Beskydech,“ zhodnotil svou účast v okolí Mladé Boleslavi a Liberce Michal Žďárský.

I na Bohemia ECO energy Regularity se ale soutěžilo i v dalších kategoriích. V hodnocení PHOENIX CONTACT Česká Trophy v ecoRally hodnotící pouze výsledek regularity zvítězila též posádka Michal Žďárský – Jakub Nábělek (Hyundai Kona Electric) před posádkou Kryštof Hájek – Jakub Motlík (Peugeot e-2008) a Petr Vomáčka – Martina Vomáčková (Peugeot e-208).

I v klasifikaci PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally dominovala posádka Michala Žďárského, kterou na stupních vítězů doplnila francouzská posádka Alexandre Stricher – Emilien Le Borgne s voze DS3 E-Tense a posádka Marek Tomíšek – Miroslav Tomíšek s vozem Citroën e-Berlingo.

V hodnocení České Trophy značek dosáhla na první místo automobilka Peugeot, před značkami Hyundai a DS.

Dalším podnikem domácího mistrovství bude v druhém srpnovém týdnu 1. Eco Rallye Beskydy.

Sdílet