ČERVNOVÉ SETKÁNÍ ČINOVNÍKŮ RALLY AUTOKLUBU ČR

Koncem června proběhlo v budově Autoklubu ČR v Praze setkání zástupců Komise rally se sportovními komisaři a bezpečnostními delegáty. V úvodu jednání Generální sekretář AČR Tomáš Kunc informoval přítomné o záměru diskutovat nad tématy, která ovlivňují jednotlivé podniky a následně i činnost Komise rally. Podle jeho úvodního sdělení by se na setkání měla projednat především problematika stavby tratí jednotlivých rally a jejich bezpečnostní kontroly, dále činnost nominovaných činovníků, řešení případných sporných situací (penalizace, rozhodčí faktu atd.) a také diskuze o systému na právo přezkoumání některých rozhodnutí.

Předseda Komise rally Jiří Valenta informoval přítomné, že na úrovni Komise rally se vedou obdobné diskuze a že je ambicí Komise rally nastavit a zavést některá nová pravidla a upřesnění pro sezónu 2025, např. úpravy Zvláštních ustanovení, Standardních propozic apod.

V obecné diskuzi přítomní činovníci diskutovali o stavbě zpomalovacích retardérů, vymezení průjezdu trati, vhodnosti nebo naopak nevhodnosti prvků používaných ke stavbě retardérů a dalších bezpečnostních a vytyčovacích prvků, včetně použití antikatovacích zábran. Dále se probíraly některé konkrétní situace, které řešili sportovní komisaři na již proběhlých podnicích v loňském i letošním roce.

Závěrem setkání byl diskutován způsob kontrol jednotlivých rychlostních zkoušek před vlastním závodem a byla doporučena organizační schůzka nominovaných bezpečnostních delegátů a sportovních komisařů před každým závodem. V případě zjištěných nedostatků je nutné informovat ředitele závodu a sjednat nápravu, případně zajistit účast ředitele závodu na organizační schůzce.

Další schůzka činovníků proběhne v průběhu listopadu, kdy budou především projednány případné navrhované změny pro sezónu 2025.

(Komise rally)

Sdílet