Jana Kopeckého čeká 17. start na Rally Bohemia

V kariéře Honzy Kopeckého je několik soutěží, kde má neuvěřitelné statistiky. Rally Bohemia je po Barumce jeho druhou nejúspěšnější rally. K devíti absolutním vítězstvím by rád přidal i to jubilejní kulaté.

Letošní sezóna je v domácím mistráku velmi vyrovnaná. Těžko bychom si vzpomněli na dobu, kdy se absolutní vítěz tipuje ze šesti jezdců. Tak tomu bude právě i na Bohemce. Jan Kopecký zatím drží druhé místo v bodování šampionátu.

Agrotec Škoda Rally Team dal do přípravy maximum. V úterý proběhl úspěšný test a nyní již posádky najíždějí rychlostní zkoušky v okolí Mladé Boleslavi. Oproti loňsku je změn na trati minimálně. Co tedy bude pro soutěž klíčové?

„Soutěž může hodně ovlivnit počasí. Už teď je po vydatných deští vidět, jak se tratě mění před očima,“ popisuje situaci na místě Jan Kopecký. Podle předpovědi má ještě znovu pršet v noci z pátka na sobotu.  Pak uvidíme, jak rychle budou tratě osychat a jaké na to vybereme pneumatiky. Ta sobotní první sekce může být klíčová. Pak už by mělo být hezky, takže bych chtěl pozvat i všechny fanoušky ke tratím nebo do servisu. My jsme připraveni a chceme zabojovat o vítězství!“

Start soutěže je v Mladé Boleslavi před sobotním polednem. Vítěz pak bude znám v neděli kolem třetí hodiny odpoledne.

Starty v letošní sezóně se mohou uskutečnit díky těmto partnerům – AGROTEC Group, MOL, Škoda Auto, Agrofert, Preol, Ethanol Energy, GreenChem, Penam, Evromat, Franco Real Estate, Olma, Michelin, Mol Racing Fuel, Arexons, Renovak, Uniprint a Agropodnik Domažlice.

(Agrotec Škoda Rally Team)

Sdílet