ČEŠTÍ TRIALISTÉ NA TRIAL GP V NĚMECKU

V Německém Neunkirchenu se konala další zastávka Trial GP, na které reprezentoval Českou republiku David Fabián junior v kategorii Trial 2 a Denisa Pecháčková v Trial GP Women.

Tento soutěžní víkend byl jedním z bližších pro naše jezdce i fanoušky. Pouhých 650 km od Prahy. Několik fanoušků se tedy vydalo sledovat nejlepší světové jezdce pěkně z blízka a podpořit Davida i Denisu.

Trať byla postavena ve velmi strmých stráních s kořeny a hrabavou hlínou, pořadatelé dále připravili umělé úseky s vysokými kameny.

V kategorii TR2 měl David Fabián bezmála čtyři desítky soupeřů a v silné světové konkurenci dobře ví, že každé šlápnutí znamená propad v celkovém pořadí. V sobotu i v neděli se Davidovi nepodařilo první kolo a oba dva dny skončil na P18. Na body do celkového pořadí seriálu to bohužel tentokráte nestačilo, ale chyběl kousek. Ani jeden den se mi nepodařilo zajet podle mých představ první kolo. Vždy jsem udělat zbytečné a hloupé chyby, a i když jsem druhá kola zajel o poznání lépe, v tak nabité konkurenci, kde se počítá každý bod a každé zaváhání, to znamenalo dvakrát osmnácté místo. Od bodovaných pozic mně chyběl kousek. Další závod bude příští víkend v Belgii a budu opět bojovat!“

Denisa Pecháčková, startující v kategorii Trial GP Women, bojovala v sobotu s dalšími čtrnácti soupeřkami. Považuje se stále za nováčka v této kategorii a nabírá hlavně zkušenosti. Přesto se Denise sobotní jízda velmi povedla, když zajela zatím svůj nejlepší výsledek v podobě čtvrtého místa. V neděli skončila po nevydařeném prvním kole šestá a soutěžní víkend hodnotí jako úspěšný.

Oběma českým zástupcům gratulujeme, děkujeme za perfektní reprezentaci Českého trialu a do dalších soutěží držíme palce.

(Český trial)

Sdílet