Bohemia ECO energy Regularity dalším podnikem ČEZ MČR v ecorally

Od 12. do 14. července 2024 se v okolí Liberce a Mladé Boleslavi v rámci Bohemia Rally Mladá Boleslav uskuteční již sedmý ročník Bohemia ECO energy Regularity určené vozidlům s alternativním pohonem. Pořadatelé pro posádky nachystali trať dlouhou téměř 600 km.

Již třetí soutěž domácího šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally zavede soutěžící na oblíbené a náročné silničky na Kokořínsku i v Českém ráji, technické úseky na Liberecku a na rychlé tratě na Boleslavsku. „Letos jsme pro posádky nachystali celkem 14 měřených testů s délkou 320 km. Chybět nebude ani tradiční zpestření soutěže na okruhu v Sosnové nebo závěrečná nejdelší RS, díky které nebude mít žádná z posádek až do úplného konce nic jistého,“ odhaluje program tradičního podniku regularity ředitel soutěže Petr Pavlát.

Stejně jako v minulých ročnících, i letos bude parc fermé s nabíjecí infrastrukturou umístěno na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci. O nabíjecí infrastrukturu pro všechny soutěžní vozy se stejně jako na ostatních soutěžích v rámci šampionátu ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally postará technologický partner Phoenix Contact a dodavatel nabíjecí infrastruktury společnost Elexim s nabíjecím řešením MyBox. „Jako výrobci inovativních nabíjecích stanic MyBox jsme hrdí, že můžeme touto formou přispívat jako partner k závodům ecoRally pořádaných Autoklubem České republiky. Naše společnost zajišťuje klíčovou infrastrukturu pro nabíjení soutěžních vozů, což zahrnuje instalaci, provoz a servis nabíjecích stanic MyBox po celou dobu trvání tohoto náročného závodu,“ komentuje spolupráci Emobility director společnosti Michal Fojtík a dodává: „V minulých letech jsme používali nabíjecí stanice MyBox Profi. Tento rok jsme se rozhodli na soutěžích nasadit novou unikátní nabíjecí stanici MyBox Mini a jsme rádi, že se velmi osvědčila už na předchozích dvou soutěžích. I na náměstí v Liberci nalezne své využití.“

Dobíjecí zázemí nabídnou účastníkům soutěže také vybrané dobíjecí stojany veřejné sítě ČEZ. „Jako provozovatelem nejvýkonnější a nejdůvěryhodnější sítě veřejných dobíjecích stanic v České republice a partner ecoRally nabídneme i v této soutěži posádkám komfort našich dobíjecích hubů. Věříme, že zejména u našich ultrafastů ocení rychlost a spolehlivost čerpání energie,“ říká Tomáš Dzurilla, ředitel elektromobility ČEZ.

Více informací o soutěži včetně příručky pro posádky lze nalézt na oficiálních webových stránkách Bohemia Rally v sekci Eco, ve zvláštních ustanoveních či na oficiální vývěsce soutěže v aplikaci Sportity.

Více info na: www.rallybohemia.cz/2024/cs/Eco

Sdílet