GABRIELA JÍLKOVÁ MA ZA SEBOU POLOVINU SEZÓNY

Letošní sezona se pro Gabrielu Jílkovou nese ve znamení návratu do evropského šampionátu GT4 (GT4 European Series). Česká závodnice pokračuje i v roce 2024 s francouzským týmem Matmut Évolution, pro který startovala v předchozí sezoně v rámci francouzského FFSA GT4.


Mladá závodnice sedlá vůz Toyota Supra GT4 Evo v barvách hlavního partnera stáje Matmut s týmovou kolegyní Cindy Gudet z Francie. Stáj má ve své garáži ještě jednu Supru GT4 v černé barvě s posádkou Etienne Cheli a Enzo Joulie, kteří loni ve Francii vyhráli celkový titul. Takzvaná QuickGabi je tak jediným členem týmu, jenž nepochází ze země galského kohouta.

Jílková má na svém kontě po prvních dvou víkendech letošní sezony jedno třetí místo, ale také mnoho smůly. Naposledy při snaze získat vítězství v kategorii Pro-Am kolidovala s BMW hned při výjezdu z boxů, soupeř přejel bílou čáru, a ještě ke všemu do Češky zatočil. O víkend dříve na Paul Ricard zase dostala ránu od soupeře zezadu, když byla v boji o výhru.

Sezona se ale teprve blíží do své poloviny, protože v evropském šampionátu se letos ještě pojede v belgickém Spa, na německém Hockenheimu, v italské Monze, a premiérově pro všechny v saúdské Džiddě. Závodnice má tak šanci ještě dohnat ztracené body a zabojovat o nejvyšší stupínek.

(Josef Křenek)

 

Sdílet