Blíží se motokrosový svátek MXGP v Lokti

Zajistěte si vstupenky včas v předprodeji, je o ně velký zájem

Západočeský Loket se po roce stane třetí červencový víkend metropolí světového motokrosu, konají se tady závody mistrovství světa MXGP of Czech Republic. Opět tady uvidíte nejlepší motokrosové jezdce planety v kategoriích MXGP a MX2. Bohatý závodní program v Loketských serpentinách doplní finálová klání evropské elity v nejmladších kategoriích EMX65 a EMX85. Třešničkou na dortu bude závod o titul mistra Evropy v EMX2T, dvoutaktních dvěstěpadesátkách. Ve všech kategoriích uvidíte české jezdce.

Součástí elitního mezinárodního motokrosového víkendu v Lokti budou kvalifikační závody. Napínavé souboje budou k vidění už od sobotního rána. Jako každoročně, i letos připravují pořadatelé novinky na trati. „Pro diváky asi tou nejzásadnější bude instalace dvou velkoplošných obrazovek, díky kterým budou mít přehled o dění na celé trati. Určitě to ještě umocní zážitek ze závodů. Pracujeme také na dalším vylepšování technického zázemí pro diváky a bezpečnosti pro jezdce,“ představil Zdeněk Dvořák, ředitel závodu z Automoto klubu Loket v AČR, tradičního pořadatele světového motokrosu v České republice.

MXGP of Czech Republic je třináctým podnikem letošního seriálu FIM Motocross World Championship. V kalendáři letos následuje po dvou závodech v Indonésii. Do Evropy se tak světový motokros vrací po pětitýdenní přestávce v atraktivním termínu letních prázdnin a dovolených, což ještě zvyšuje divácký zájem. „Loketský podnik patří mezi pilíře mistrovství světa a jeho renomé potvrzuje, že Česká republika patří v motorsportu mezi pořadatelské velmoci. Poděkování za to patří zkušeným organizátorům z Automoto klubu Loket v AČR, kteří podnik pod hlavičkou Autoklubu České republiky připravují. Letos se dočkáme vzácného okamžiku, Loket navštíví prezident Mezinárodní motocyklové federace FIM Jorge Viegas a prezident FIM Europe Michal Sikora, jen v opravdu výjimečných případech jezdí společně na jeden podnik. Pro nás a český motorsport obrovská pocta!“ připomněl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky. Podporu jednomu z nejvýznamnějších domácích podniků motorsportu poskytla Národní sportovní agentura.

Součástí víkendu bude tradiční a oblíbená MXGP Academy, která je určena pro domácí motokrosové podhoubí a jejich rodiče. Zároveň se tady představí dvěma závody European Junior E-motocross Series, Loket bude třetí zastávkou série pro závodníky ve věku 6-8 let na elektrických motorkách.

Sobotní večer vyvrcholí od 23.00 tradičním velkolepým ohňostrojem, party pak pokračuje až do ranních hodin. Vstup na party je v ceně vstupenek. Zajistěte si je včas, mizí rychle, v předprodeji jsou k dispozici na https://tickets.mxgploket.com/.

„Přijďte si užít motokrosový svátek s úžasnou atmosférou a fandit českým reprezentantům. Vidět světový motokros na vlastní oči je nezapomenutelný zážitek!“ pozval všechny Jan Šťovíček.

Sdílet