ERVÍN KRAJČOVIČ OVLÁDL FLAT TRACKOVÝ VÍKEND V DIVIŠOVĚ

O víkendu se v Divišově konal druhý a třetí závod mistrovství České republiky ve flat tracku. Závody přinesly strhující podívanou a skvělé výkony jezdců, kteří bojovali o vítězství na dráze formátu TT v sobotu a na klasickém oválu v neděli.

Ervín Krajčovič, úřadující mistr světa a České republiky, potvrdil svou dominanci a zvítězil ve třídě FT1 v obou dnech. Na druhém místě se oba dny umístil Ondřej Svědík. Třetí místo obsadil v sobotu Daniel Mandys, zatímco v neděli se na třetí příčku probojoval Tomáš Kolařík.

V této třídě se představilo i několik jezdců z jiných disciplín, a to jíž výše zmíněný Daniel Mandys známý z motokrosu. Dalším jezdcem z motokrosu byl Milan Šťastný a na start se postavil také přední jezdec mistrovství světa v ledové ploché dráze, Antonín Klatovský.

V kategorii FT Classics excelovali němečtí jezdci. V sobotu triumfoval Elias Altmann a v neděli Andreas Steinhofer. Třída FT Young měla oba dny stejné výsledky. Vítězem se stal úřadující mistr republiky Matěj Gebert, druhý skončil Tomáš Svoboda a třetí Matyáš Josef Missbach.

Plánovaný závod v Mariánských Lázních, který se měl konat 13. července, byl zrušen. Další závod mistrovství republiky se uskuteční 10. srpna ve Slaném.

(Pavol Pučko)

foto: Štěpán Ševčík

Sdílet