TRRS OPEN MČR v trialu pokračovalo v Bochově.

V Bochově bylo připraveno 12 perfektních úseků, které prověřily jezdce všech kategorií. Jelo se na dvě kola a celkový čas na soutěž byl 5 hodin. Jelo se na jedenácti přírodních tratích a tradičně na jednom umělém úseku na místním náměstí.

Počasí jezdcům přálo. Z pátka na sobotu pršelo, ale na trati to poznat nebylo a aspoň se tolik neprášilo. Soutěžilo se tradičně v kategoriích TR1, TR2, TR3, Hobby, Volná, Žáci a Klasik.

V kategorii TR1 zvítězil v obou závodech David Fabián jun. V sobotu byl druhý Martin Křoustek a třetí Matěj Mrázek. V neděli si Matěj Mrázek a Martin Křoustek pořadí vyměnili. Tedy Matěj P2 a Martin P3. Terén v Bochově mám rád a jede se mi tu opravdu dobře. Sekce nebyly těžké, sem tam nějaká technická záludnost, takže kolo za nula jsem zajel až v neděli v druhém kole“, komentoval průběh závodu vítězný David Fabián.

Kategorie TR2 patřila v Bochově Denise Pecháčkové. Svým soupeřům nedala šanci v obou závodních dnech. V sobotu i v neděli se na druhém místě umístil Scott Sander a třetí byl Maksymilian Koniezcko.

TR3 a opět suverénní výkon v podání Tadeáše Mikundy, který si z Bochova odvezl dvě vítězství. V sobotu se za Tadeášem na stříbrné příčce umístil Jiří Rathouský a bronzový byl Daniel Hasse. V neděli se na druhé místo dostal Albín Prokop jun. a na třetí místo Filip Klouček.

Nejobsazenější kategorií je HOBBY, kde startovalo v sobotu 31 jezdců. Za zmínku stojí, že z kategorie žáků se do kategorie HOBBY přesunul Daniel Kuneš, který tak začal sbíral zkušenosti v těžší kategorii. Vítězem se v sobotu stal Radek Stehno, druhý byl Matyáš Brůj a třetí David Sýkora. V neděli zvítězil Matyáš Brůj, stříbrný byl Simon Pásztor a bronzový Radek Stehno.

Do kategorie VOLNÁ se přihlásilo 6 jezdců a je vidět, že se tato kategorie těší stále větší oblibě. Sobotním i nedělním vítězem se stal Jan Grešák, který za sebou v sobotu nechal na druhém místě Jakuba Frühaufa a na třetím Jakuba Strnada. V neděli se na stříbrnou pozici dostal Jakub Strnad a bronzový byl Tomáš Dubský.

Kategorie Žáků, přivítala nového jezdce, a to Kryštofa Apltauera. Vítězem se však v sobotu i v neděli stal Constantin-David Jokiel, druhý byl již zmiňovaný Kryštov Apltauer a bronzový Tobiáš Malík. Ani v neděli se pořadí na stupních vítězů nezměnilo.

Do kategorie Klasik si dojeli zasoutěžit i pánové ze seriálu Czech Classik trialu a bylo to znát. Vítězem sobotní soutěže se stal Jan Mrázek, stříbrný skončil Martin Gomboš a bronzový Jindřich Klaus.  V neděli se vítězem kategorie KLASIK stal Martin Gomboš, stříbrný Jindřich Klaus a bronzový Roman Šebek.

V průběhu soutěže jsme se bohužel dozvěděli smutnou zprávu, že nás navždy opustil dlouholetý ředitel Bochovských šlapaček, člen komise trialu a velký fanoušek trialu pan Josef Roštejnský. Rodině upřímnou soustrast a Pepovi tam na horu děkujeme za vše.

Na závěr je potřeba poděkovat pořadateli za super soutěž, městu Bochov za podporu a všem, kteří dorazili.

Další podnik TRRS OPEN MČR v trialu se uskuteční 17. – 18.8.2024 v Nihošovicích.

Pokud byste chtěli za trialem vyrazit v rámci ČR dříve, tak již 29. 6. 2024 se jeden Trial Kids cup na Přimdě a v termínu 10. – 11.8 se v Kramolíně pojede Mistrovství Evropy.

Za foto děkujeme Ladislav Holečkovi a Janu Kubitovi.

Český trial (ceskytrial.cz)

Sdílet