Aktuality z 309. zasedání Prezídia Autoklubu ČR

V úterý 25. června 2024 v Heinzově síni klubového domu konalo 309. zasedání Prezídia Autoklubu České republiky.

V úvodním slově prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček informoval o konferenci Mezinárodní automobilové federace FIA, která proběhla v uzbeckém Samarkandu druhý červnový týden. Připomněl, že Autoklub ČR zaznamenal několik významných diplomatických úspěchů. Tomáš Kunc úspěšně řídil jednání nově ustanoveného Výboru pro okruhový sport, který má pod sebou šest sportovních komisí, jeho práce sklidila pozitivní ohlasy. Milan Tejchman byl jmenován sportovním manažerem evropského šampionátu v autokrosu, čímž ještě vzrostla role Autoklubu ČR v nejprestižnějším mezinárodním seriálu této u nás tradiční disciplíny.

V červenci do České republiky přijede prezident Mezinárodní motocyklové federace FIM Jorge Viegas a prezident FIM Europe Michal Sikora. Navštíví podniky mistrovství světa motokrosu v Lokti a superbiků v Mostě. Jan Šťovíček zdůraznil, že společná návštěva obou prezidentů je velmi výjimečná a potvrzuje skvělou pořadatelskou reputaci České republiky a významné postavení ve světovém motorsportu.

Následně podali zprávy o dosavadním průběhu sezóny viceprezidenti pro motocyklový sport Petr Moravec a automobilový sport Jiří Valenta. Viceprezident pro zájmovou činnost František Čečil připomněl, že prvním podnikem se rozjel letošní jubilejní třicátý ročník Mistrovství ČR Pohár historických vozidel Asociace veteran car clubů Autoklubu ČR. Viceprezident pro obecný motorismus Jiří Čáp podal zprávu o celostátním finále Dopravní soutěže mladých cyklistů v Hradci Králové a mistrovství ČR řidičů záchranek ve Vysokém Mýtě. Předseda Asociace caravan clubů Autoklubu ČR Vladimír Chomát informoval o zdárném průběhu padesátého Národního srazu, který proběhl v kempu Golf v Poděbradech. Předseda Klubu závodníků veteránů Autoklubu ČR Evžen Erban hovořil o aktivitách v minulém období, členové klubu se například účastnili pietního setkání v Parku Františka Šťastného v Kochánkách u Benátek nad Jizerou, aby vzdali hold velkým závodníkům minulosti a park rozšířili o další jména těch, kteří v českém motorismu něco znamenali.

Dále členové Prezídia Autoklubu ČR vzali na vědomí vyhodnocení prvního kola Výzvy významné sportovní akce 2024 Národní sportovní agentury. Pobočné spolky Autoklubu ČR, které pořádají sportovní akce kategorie mistrovství světa a Evropy byly úspěšné, ze všech sportovních svazů získaly státní podporu v nejvyšším počtu disciplín. Pro žadatele, kteří neuspěli, je aktuálně spuštěno druhé kolo podávání žádostí.

Příští zasedání Prezídia Autoklubu ČR je plánováno na 24. září 2024.

 

Sdílet