18. Pilníkovo pozdní odpoledne – to byla FMX show pro celou rodinu

Tradiční freestylová akce předního českého ridera Petra Piláta oslavila letošním ročníkem své 18. narozeniny a nabídla jako vždy show plnou adrenalinu, a to jak na zemi, tak ve vzduchu.

V Pilníkově tréninkovém centru v areálu čerčanské firmy ŽPSV předvedly své umění skutečné hvězdy FMX světa, které přijely Pilníka na jeho show podpořit. Třetí červnovou sobotu se mimo hostitele Petra „Pilníka“ Piláta za řídítka posadil například Zdeněk Fusek, Radek Bílek, Dominik Vaněk, Brice Izzo nebo i letošní účastník rakouské freestylové show Masters of Dirt – Tobi Mertz.

Součástí adrenalinového odpoledne, jehož moderace se ujal Michal Kavalčík (dříve známý jako Ruda z Ostravy), byla i BMX a MTB show nebo parcourový battle pod taktovkou Jaye Foxe – známého youtubera a parcourového mistra v jedné osobě. Pomyslnou třešničku na dortu celého odpoledne zajistila přehlídka letecké akrobacie v podání pilota světové série Red Bull Air Race, mistra Evropy a vicemistra světa v letecké akrobacii, Martina Šonky. A aby to celé nebylo jen o sportu, o kulturní doplnění se postarala vítězka soutěže SuperStar Sabina Křováková se svým vystoupením.

Petr Pilát však není jen on sám jako osoba, ale je to rovnou celý brand, pod který spadá i jeho FMX Academy. A byli to právě žáci Petrovy freestylové akademie, kteří se rovněž představili zcela zaplněnému areálu. Nechyběli Richard Král či Matyáš Novotný – dvanáctiletý rider, který vloni na podzim poprvé skákal dokonce před vyprodanou pražskou O2 arenou během FMX Gladiator Games. Své čestné kolečko, tentokrát zatím ještě bez skoků, si však dali i další Pilníkovi svěřenci – tomu nejmladšímu přitom byly teprve čtyři roky.

V rámci doprovodného programu měl Pilník připravenu i řadu her a soutěží pro děti, zatímco dospělí si mohli zasoutěžit třeba o Petrův merch nebo zapůjčení automobilu Škoda Scala na víkend od partnera závodu – autosalonu Havex Auto.

Autor: Vašek Volf

Sdílet