König v Mostě první bod nevybojoval. Řešil s týmem hodně věcí na motorce

Český motocyklový závodník Oliver König nezískal bod ani na závodech v Mostě. V šampionátu IDM na domácí trati byl v první závodní jízdě devatenáctý a ve druhé pak šestnáctý. Od prvního bodu ho dělilo 9,5 vteřiny. „V tom úvodním závodě jsem se cítil dobře, bojoval jsem o třinácté místo. Bohužel na závěrečnou část nebyla uzpůsobená nádrž,“ popsal König. Jezdec z týmu Hertrampf Racing Ducati se potýkal zejména s nastavením motorky. Další víkend IDM německého šampionátu superbiků proběhne koncem července v Schleizer Dreiecku.

Byly to pro něj velmi pestré dny. Kromě domácí akce ještě König stihl svatbu své sestry Belindy. Po sobotní kvalifikaci jsme udělali rychlý brífink s mechaniky, sedl jsem do auta a odjel na Moravu. Bylo to fajn, moc jsem si to užil. Dalo mi to energii, vrátil jsem se do Mostu ještě večer,“ popisoval König přesuny.

IDM akce pro něj začala pozitivně, když v pátek přišli na technický nedostatek na jeho závodní ducati, který ho trápil v úvodu sezonu. Bylo to v oblasti tlumení a v sobotu motorka začala celkem dobře fungovat. Třetí trénink jsem odjel na starých pneumatikách a cítil jsem se dobře,“ popsal König, který v prvním závodě bojoval o třinácté místo.

Jenže dvě kola před koncem mu začala motorka cukat při každém výjezdu. Bohužel jsem musel zpomalit, minimálně o sedm vteřin na kolo. Na závěrečná kola nebyla uzpůsobená nádrž, docházelo mi palivo a já nemohl závodit naplno. Motorka na výjezdech vynechávala a zastavovala se. Ale aspoň jsme tenhle problém vyřešili,“ doplnil jezdec z Prahy, který nakonec dojel devatenáctý a měl ztrátu na vítěze více než 47 vteřin. Jsme prostě ještě ve fázi, kdy je potřeba ducati pořádně vyladit. Snad se v tom více a významně pokročíme příště.“ Ve druhém závodě dojel šestnáctý, což je doposud jeho nejlepší umístění v IDM šampionátu.

(Jiří Uhlíř)

Foto: Hertrampf Racing Ducati

Sdílet