FS12 Racing Team: „Uklouzané závody v Chebu“

Déšť a velice kluzká trať značně ovlivnily závody v Chebu, kde se odjel další závodní víkend českého šampionátu Miniracing. Někteří jezdci týmu FS12 Racing Team přesto dokázali vybojovat stupně vítězů.

Letošní třetí závody českého Miniracingu se konaly o uplynulém víkendu na okruhu ve Fun aréně v Chebu. Podobně jako při předchozích závodech v Písku velkou roli opět sehrálo počasí. Déšť bohužel velice zkomplikoval podmínky na trati, kdy to byla spíš klouzačka než normální ježdění na vodě. Bohužel kvůli tomu spousta jezdců skončila na zemi a nebyla tu ani důvěra v motorky. Byl to boj a kdo se udržel v sedle svého stroje, byl prakticky vítězem. Jezdci týmu FS12 Racing Team se s náročnými podmínkami snažili vyrovnat co nejlépe a někteří z nich vystoupali na stupně vítězů. Sehraný tým opět fungoval dobře, ale všichni už doufají, že po dvou promočených víkendech bude ten další mnohem lepší na počasí.

Michal Salač st. – týmový manažer

„Závody v Chebu, jestli se to tak dá vůbec nazvat, byly pro kluky těžké. Trať byla kvůli mokru a pogumování od motokár velice kluzká a hodně se padalo. Tohle se o Chebu dlouhodobě ví. Dá se tu jezdit za sucha, ale za mokra to nejde ani s mokrými pneumatikami. Bylo to opravdu těžké, ale přesto musím vyzdvihnout skvělé fungování týmu a snahu našich jezdců něco zajet. Velice dobrý výkon opět předvedl Viktor Čech, který jel v obou závodech o vítězství a celkově si udržel dělené první a druhé místo ve své třídě. Nebýt obou pokažených startů Adama Vyskočila, mohl také bojovat o stupínek nejvyšší, proto musí zapracovat na startech. Boj o třetí pozici v obou závodech předvedli také oba naši Šimonové, kdy Šimon Urbančok vybojoval bednu a Šimon Kučeřík za ním skončil jen o pár desetin vteřiny. Cheb je za námi a my věříme, že příští závody už si zase více užijeme.“

Děkujeme všem partnerům a fanouškům za podporu. Moc si jí vážíme. Další závody českého Miniracingu se pojedou v Písku v termínu 12. – 13. 7. 2024.

Jezdci týmu FS12 Racing Team a jejich výsledky z Chebu:

#83 Patrik Stránský (CZ) – Minimoto Junior A – 5. místo / 4. místo

#100 Alex Beták (SK) – Ohvale 110 – 3. místo / 7. místo

#16 Tobias Král‘ (SK) – Ohvale 160 (FIM MiniGP) – 6. místo / 7. místo

#99 Šimon Urbančok (SK) – Ohvale 160 (FIM MiniGP) – 3. místo / 3. místo

#100 Šimon Kučeřík (CZ) – Ohvale 160 (FIM MiniGP) – 4. místo / 4. místo

#2 Viktor Čech (CZ) – Ohvale 190 (FIM MiniGP) – 2. místo / 1. místo

#29 Jakub Adamík (SK) – Ohvale 190 (FIM MiniGP) – 6. místo / závod nedokončil

#79 Adam Vyskočil (CZ) – Ohvale 190 (FIM MiniGP) – 7. místo / 3. místo

Informace o Miniracingu v ČR: https://miniracing.cz/

Informace o FIM MiniGP: https://www.fim-minigpworldseries.com/

(Eva Koňáková)

Sdílet