OPEN MČR Supermoto: poslední jarní závod se pojede v Rakousku

České mistrovství v supermotu má před sebou poslední závod svojí jarní části, který se o víkendu 15. – 16. června uskuteční za hranicemi ČR – konkrétně pak na okruhu MJP Arena Nordring ve Fuglau, a to i jako součást rakouského mistrovství.

Po dvou vydařených podnicích v Písku a ve Vysokém Mýtě se šampionát OPEN MČR Supermoto přesune na více než kilometr dlouhý dolnorakouský rallycrossový okruh MJP Arena Nordring u města Fuglau, aby se zde jezdci utkali o poslední body do hodnocení během jarní části mistrovství.

A podle listiny doposud přihlášených závodníků je jasné, že i účast bude mezinárodní – na startovním roštu se představí ti nejlepší supermoto-rideři nejen z České republiky jako Milan Sitnianský, Erik Provazník či Jonáš Nedvěd, Denis Fligr nebo Petr Vorlíček, ale také ze Slovenska, Polska či právě Rakouska.

Přihlašování do závodu je stále možné na oficiálním webu série www.supermotocz.cz.

Zároveň přihlášené jezdce upozorňujeme na nutnost přivézt si vlastní elektrocentrály pro zajištění elektrického proudu v paddocku.

Historie primárně rallycrossového okruhu MJP Arena se začala psát v roce 1974, kdy u dolnorakouského města Fuglau v okrese Horn vznikla po RedBull Ringu, Salzburgringu a Wachauringu (Melk) čtvrtá stálá závodní dráha v zemi. Během padesátileté historie hostil okruh ve Fuglau řadu významných supermoto a rallycrossových podniků, ale také ME v autocrossu a od roku 2006 je rovněž součástí automobilové Rally Waldviertel, a to jako supercpeciálka Nordring. Přes kilometr dlouhá trať 1 080 m) pak disponuje šířkou mezi 10 a 15 metry.

Veškeré důležité informace k závodu najdete jako obvykle v aplikaci Sportity, přístupové heslo tentokrát zní: Fuglau2024.

Podzimní část OPEN MČR Supermoto odstartuje 24. – 25. srpna v Chebu, následovat bude během víkendu 7. – 8. září závod v rakouském Melku a sezona se uzavře opět ve Vysokém Mýtě v termínu 12. – 13. října.

Infobox:

Termín závodu:

15. – 16. června 2024

Místo konání:

Fuglau, Rakousko

Vypsané třídy OPEN MČR:

S1, S2, S3 MX Cup, S3 40+, S3 50+, S5 Junior, S6 Elév, S7 AKU, S8 a S9 bez offroad a S10 Hobby amatér.

Vypsané třídy ÖM:

S1, S3 Junior, S-jugend

Informační kanál:

aplikace Sportity pod heslem: Fuglau2024

Oficiální web: www.supermotocz.cz

Web okruhu:  www.mjp-racing.at

(Vašek Volf)

 

Sdílet