DAVID FABIÁN DVAKRÁT V TOP10 NA MISTROVSTVÍ SVĚTA V ANDOŘE

V pořadí třetí a čtvrtý závod mistrovství světa v trialu se konal v Andorrském knížectví. Na světové trialisty čekaly zalesněné svahy, velké kameny a proměnlivé počasí. První závod se odjel na suchu, ale první nedělní kolo naopak propršelo. Osychající pyrenejské skály jsou proslulé svým kluzkým povrchem, obzvlášť, když se na ně vytahalo bláto.

Druhý podnik světového šampionátu zajel velmi dobře David Fabián junior na stroji Beta Factory 300. Osmnáctiletý člen ACCR CZECH TALENT TEAMU startoval v kategorii Trial2 v konkurenci 41 jezdců. Oba závody zajel bez velkých chyb, v sobotu skončil jako devátý, v neděli uzavíral první desítku.

“Byl to pro mě super víkend. Sekce mi sedly, jelo se mi velmi dobře. Se svojí jízdou jsem spokojený, kdybych však neudělal zbytečné dvě chyby, mohlo to být ještě lepší. Ale i tak jsem si spravil chuť po nevydařeném Japonsku. Už teď se moc těším na příští víkend do Itálie, kde se jede další podnik mistrovství světa. Motivace je obrovská a budu se snažit opět zajet co nejlépe!”

Druhý podnik mistrovství světa vyhrál v nejprestižnější třídě TrialGP v obou závodech Toni Bou. Ve třídě Trial2 zvítězil v sobotu Arnau Farre, v neděli Alex Canales. Ve třídě Trial3 zvítězil dvakrát George Hemingway.

Sdílet