Czech MX Junior: Juniorka pokračuje na trati v Dalečíně!

Druhý závod motokrosového seriálu MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024 se uskuteční už v sobotu 8. června 2024! Závodníci se představí na vyhlášené trati Písečská zmole v Dalečíně. Po dohodě s místními pořadateli se promotér zaměřil na přípravu tratě tak, aby splňovala kritéria juniorského závodu a byla vhodně připravena pro jezdce všech výkonnostních kategorií.

Stejně jako na předchozím závodě v Dolních Heřmanicích se ve třídách 65 ccm a 85 ccm představí nejmladší závodníci, kteří už v nízkém věku sbírají cenné zkušenosti na evropské půdě. Silnější borci se představí ve třídách 125 ccm 2T a MX2 Junior. Už tradiční součástí závodů jsou ženy, které mají svou vlastní kategorii. Přijměte proto pozvání a dorazte podpořit své favority nebo favoritky!

OPEN MČR 65 ccm

S červenou tabulkou lídra seriálu by měl do Dalečína dorazit Tomáš Glogar (JB MX Racing), u kterého se očekává souboj o mistrovský titul, až do konce sezóny. Jeho velkým soupeřem může být slovenský rychlík Matej Masár (Motoškola 99). Z Moravy určitě dorazí i David Podešva (WMZ Racing Team), se kterým bude svádět vyrovnané souboje slovenský závodník Šimon Malec a český reprezentant Milan Rubeš (JB MX Racing). Představit by se měl i Lukáš Mráz ze Slovenska a Kuba Kristof z Polska. Do nejlepší desítky může nakouknout i průběžně osmý Bohuslav Přibyl (MXTZ SD Install Racing) nebo desátý Elias Eder (Motosport Chýnov v AČR) z Rakouska.

MČR 85 ccm

V národním šampionátu pětaosmdesátek se s tabulkou pro lídra seriálu představí Jan Veselý (Anette Racing Team), který má na čele náskok jednoho bodu na druhého Huga Branta (Cermen KTM Racing Team). Průběžně třetím závodníkem pořadí je Ondřej Ludvík (KRTZ motorsport), se kterým má shodný počet bodů i čtvrtý Ondřej Ludvík (Lutcar Team). Páté místo patří Alexovi Voňavkovi (Dr,K Racing Team). Pořadím výše bude chtít stoupat Dominik Hasoň (JB MX Racing) i Martin Smolka. Osmým jezdcem pořadí je Vojtěch Kuthan (Dr,K Racing Team). Devátá příčka patří vítězi první rozjížďky v prvním závodě Matyášovi Výletovi (KRTZ motorsport). Svou reputaci bude moc napravit již v sobotu v Dalečíně. Průběžnou desítku nejlepších uzavírá Jan Pokorný.

OPEN MČR 125 ccm 2T

Ve třídě dvoutaktních stopětadvacítek je hned několik aspirantů na pódiová umístění. Na svém italském stroji TM bude chtít udržet červenou tabulku Tomáš Ptáček (TerraPro Racing), který má na čele náskok tří bodů na druhého Seweryna Gazdu (KMP Honda Racing). Třetí místo patří Martinovi Závrskému (NEW2 Project), kterého může potrápit Marek Novák nebo výborně startující Václav Dohnálek (GT2 Motorsport). Průběžná šestá pozice patří Martinovi Červenkovi (Orion Racing Team), se kterým vyšel bodově nastejno Pavel Tomiška (Team Motokrosová Škola CZ). Osmá průběžná příčka patří Jakubovi Zahradníkovi (WMZ Racing Team), devátý je Adam Hruška (MTX Racing Team) a desátou příčku drží Vojtěch Kroutil (Motosport Chýnov v AČR).

OPEN MČR Ženy

Poprvé v rámci mezinárodního MČR se představí s červenou tabulkou Sarah Schnelzer (SMX Racing Team Rudník), které první závod výborně sedl a udělá maximum pro to, aby tabulku pro lídra seriálu udržela i pro další závody. Na druhém místě je loňská mistryně Lucie Simonová (Simpo Racing – ČAM). Barbora Laňková (Orion Racing Team) zná trať v Dalečíně velice dobře a průběžně drží třetí místo. Nepopulární čtvrté místo patří průběžně Kristýně Tomiškové (Team Motokrosová Škola CZ), na kterou bude tlačit Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Team). Aneta se o uplynulém víkendu zúčastnila závodu MS v německém Teutschenthalu a své zkušenosti bude chtít zúročit i na domácí půdě. Průběžně šestá pozice patří Alině Buchbauer (SMX Racing Team Rudník), sedmá je Karolína Boušková, osmá Vanessa Zimmermanová (MTX Racing Team) a nejlepší desítku uzavírá maďarská závodnice Lora Tamás s Kristýnou Řeřichovou.

OPEN MČR MX2 Junior

Také čelo nejsilnější třídy je velice vyrovnané. Jeden jediný bod dělí lídra třídy Petra Rathouského (Orion Racing Team) a druhého Radima Krause (KovoKraus). Průběžně třetí místo uhájil Jiří Klejšmíd (MXTZ SD Install Racing) před Tomášem Pikartem (NEW2 Project). Josef Novák (Cermen KTM Racing Team) drží průběžné páté místo. Šestý Jaromír Steiger (Hrabica Motocross Team) a sedmý David Vondrák mají stejný počet bodů. Bude zajímavé sledovat i jejich souboje, zatímco za nimi může bojovat Václav Janout i Maďar Nikolics Boldizsár (Yamaha Motor Austria). Desítku nejlepších uzavírá Jiří Hendrych (Anette Racing Team).

Také z druhého závodu MX Shop Sekerka OPEN MČR juniorů a žen 2024 bude ve spolupráci se Studio4Event živé vysílání z celého závodu. Video poběží na našem YouTube kanálu zde: https://www.youtube.com/watch?v=QQsan1ozwcQ

Sledujte naše sociální sítě, ať vám neunikne žádná novinka a důležitá zpráva!

Instagram – @czechmxjunior

Facebook – https://www.facebook.com/czechmxjunior

TZ Czech MX Junior

(Pavel Horák)

 

 

Sdílet