V ITÁLII ODSTARTOVAL EVROPSKÝ ŠAMPIONÁT V TRIALU

Mistrovství Evropy v trialu odstartovalo o víkendu v italské vesničce Piazzatorre. Na start nejvyšší ženské kategorie se postavila Denisa Pecháčková a do kategorie OVER 40 se přihlásil Martin Křoustek. 

V sobotu se jelo za stálého deště, takže tratě umístěné v příkrých stráních hodně klouzaly. Na jezdce dále čekalo drobné kamení a také úseky v korytě potoka s velkými kameny. Déšť dal korytu větší grády, takže sebemenší chyba znamenala pád nebo trestné body. V neděli zasvítilo sluníčko, ale tratě stejně vyschnout úplně nestihly.

V sobotu Denisa udělala spoustu chyb, které jí stály lepší umístění. Přesto z toho byla bronzová medaile za třetí místo. V neděli se Denisa ze svých chyb poučila a dojela si pro zlatou medaili.

Martin Křoustek se postavil na start kategorie OVER 40. V sobotu si šlápnul pouze jednou a bral zlato. V neděli zajel na výbornou a byl také zlatý. Martin zároveň plnil i roli mentora a pomocníka Denise, takže víkend byl i z pohledu trialu zlatý.

Oběma účastníkům děkujeme za reprezentaci ČR a gratulujeme k výsledkům. Na závěr můžeme konstatovat, že čeští jezdci jsou ve světe trialu vidět a my jsme za to velmi rádi.

(Jakub Odlas)

Český trial (ceskytrial.cz)

Sdílet