Technici jsou připraveni na sezonu

Již po několik let se schází na svém předsezónním školení technici motocyklového sportu Autoklubu České republiky v Pardubicích na plochodrážním stadionu ve Svítkově. 

Nebylo tomu jinak ani v letošním roce. Jedinou, a to dost podstatnou změnou byla ta skutečnost, že školení po mnoha letech nevedl dlouholetý předseda Technické komise Karel Bušta, který nás loni v září nečekaně a náhle opustil.

Celkem čtyřicítka mužů dohlížejících na dodržení všech technických pravidel si pod vedením svého nového šéfa Jaroslava Bambuška prodiskutovala všechny novinky a změny v řádech a vše zakončila vyhotovením testu ze znalosti technických řádů motocyklového sportu. Výsledek ukázal, že jsou na sezónu všichni dobře připraveni.

Zvláštním bodem programu bylo ocenění techniků, kteří působí ve svých funkcích i po svých sedmdesátých narozeninách. Což je samozřejmě obdivuhodné, ale přeci jenom by všichni rádi předávali své zkušenosti mladší generaci. To znamená, že by i tato nenahraditelná skupina se svým speciálním zaměřením přivítala nové zájemce o tuto činnost. Není jich zatím mnoho, a tak tyto zkušené techniky stále potřebujeme. Budiž pochválena jejich životní a pracovní vitalita.

Petr Moravec

Sdílet