Karel Bušta opustil náš svět

V sobotu 16. září 2023 náhle zemřel Karel Bušta, technický komisař, dlouholetý předseda Technické komise Motocyklového sportu Autoklubu ČR, držitel mezinárodní licence technického komisaře Mezinárodní motocyklové federace FIM, a hlavně skvělý člověk, kamarád a férový chlap.

Zpráva z webu AMK Zlatá přilba Pardubice:

„Celý klub se chystá na víkendový plochodrážní svátek, všichni se těšíme, jak se nám práce daří, jenom jsme zase o rok starší. Tak jsme ještě před necelým měsícem žertovali i s naším mnoholetým technickým komisařem Karlem Buštou. Všechny další věty už budou pouze v minulém čase. V sobotu večer přišla pro nás všechny nečekaná zpráva. Karel Bušta ve věku nedožitých 67 let náhle zemřel. Mnoho z nás se s ním potkávalo na motocyklových závodech řadu let. Byl jedním z pamětníků prvního závodu o Zlatou přilbu ve Svítkově, kterou viděl jako malý kluk. O jeho pomoc, rady a práci kolem motocyklových závodů přicházejí nejenom plochodrážníci, ale celé motocyklové hnutí.

Příští pondělí se s Karlem v 11 hodin rozloučíme v hradeckých Kuklenách. Už dnes víme, že se mu přijde poklonit mnoho lidí. Zaslouží si to. Byl skvělým kamarádem, společníkem a také velmi úspěšný ve své práci.

Skláníme se před jeho životem a rodině vyslovujeme upřímnou soustrast. Karle, budeš nám chybět.“

Čest jeho památce!

Sdílet