Pětadvacátý Kolštejnský okruh s rekordem závodních strojů!

Druhý zářijový víkend patřil jubilejnímu 25. ročníku závodů historických silničních závodních motocyklů a sidecarů Kolštejnský okruh. Obec Branná v objetí Jeseníků se každoročně stává na podzim centrem klasického road racingu a jedinečná kompaktní trať napříč obcí s pěkným převýšením a řadou zatáček je velmi atraktivní jak pro jezdce, tak i pro diváky. Svátek závodů s podtitulem O cenu Václava Paruse, legendárního československého motocyklového závodníka se letos vydařilo na výtečnou. Sluníčko a nebe bez mráčku po celý víkend ve spojení s vůní ricinového oleje a pohledem na úžasné závodní stroje přilákal nebývale velký počet diváků. Na startu se objevil vůbec největší počet závodních strojů, celkem jich bylo 249!

Daniel Bošák před mikrofonem skvělého komentátora  Josky Kubíčka, díky i jemuž je Kolštejnský okruh tak atraktivní. 

Odezvy na letošní Kolštejnský okruh jsou velmi pochvalné, spokojený je i Daniel Bošák, předseda pořádajícího Moto klubu Šléglov v AČR. „Počasí se vyvedlo, diváků přišlo hodně, ještě to nemáme úplně spočítáno, ale možná atakujeme dosavadní rekord tři a půl tisíce prodaných vstupenek. Na start se postavilo rekordních 249 motocyklů a sidecarů a myslím, že jsme na limitu okruhu a kapacity depa,“ shrnul Dan Bošák a s úsměvem dodal: „Už jsme s panem starostou dokonce i hledali ventilek, jak Brannou nafouknout…“ Už vážně pak podotkl, že samozřejmě by určité chybičky v organizaci našel, ale divákům i startujícím zůstaly skryty. „Každopádně o nich víme a do příštího roku je musíme napravit,“ doplnil Dan.

Na gridu se pravidelně objevují i stroje ze zahraničí, letos nechyběli jezdci z Polska, Slovenska, Rakouska, Německa, Velké Británie, Chorvatska, Maďarska, Belgie a Francie. Výsledky závodů najdete ZDE.

Pořadatelé pro diváky připravili nejen nezapomenutelné sportovní výkony, ale i zajímavý doprovodný program, díky podpoře partnerů bylo možné vyhrát auto nebo motocykl na víkend, soudek piva, nebo doživotní vstupenku. „Moc děkuji společnosti Auto Kubíček, koncesionáři Renault Dacia Šumperk Olomouc, Indian Motorcycle Brno, Wellnes Centru Kolštejn, Ondřejovickým strojírnám, Motor Journalu, velký dík si zaslouží Renovak, Šíbl transport, Farma Miroslav Skřivánek, Motozem, Jablonická nástrojárna a řada dalších. Speciální poděkování a uznání pak míří ke všem kolegům, kteří se podíleli na organizaci závodů, bez jejich pomoci, nadšení a zápalu pro motorsport by to nešlo. Jsem moc rád, že se letošní jubilejní Kolštejnský okruh vydařil, věřím, že by se líbil i jeho zakladateli a našemu velkému vzoru Iljovi Zachovalovi,“ uzavřel Daniel Bošák.

Sdílet