Rally Vyškov slibuje strhující podívanou

Na start 31. Rally Vyškov se postaví celkem 112 soutěžních posádek, z toho 16 dvojic s atraktivními vozy specifikace Rally2 nebo R5. Chybět nebude ani speciál WRC.

Jako favorit odstartuje Vojtěch Štajf, jenž usiluje se Škodou Fabia R5 o prvenství v Poháru 2+. Adeptem na vítězství bude i Hyundai i20 R5 Martina Vlčka se startovním číslem dva. Trojku na dveřích poveze Rakušan Hermann Neubauer se Škodou Fabia Rally2 Evo. Za volantem Fordu Fiesta RS WRC se představí slovenští bratři Melichárkové.

Diváci ve Vyškově i letos uvidí pestré startovní pole. Mezi dále přihlášenými figuruje např. Karel Trněný s Volkswagenem Polo GTI R5, druhý muž průběžného pořadí Poháru 2+ David Tomek nebo otec a syn Horákovi s dalšími mladoboleslavskými speciály. Nejnovější Škodu Fabia RS Rally2 přiveze David Komárek.

Na Rally Vyškov 2023 dorazila i kompletní špička Rallysprint série. Napínavé souboje se dají očekávat od Jana Dohnala s Renaultem Clio S1600 a Patrika Rujbra s Opelem Corsa Rally4. Do boje o nejvyšší příčky se určitě budou chtít zapojit i Jaroslav Petráš, Martin Lehký a další. Mezi přihlášenými je dále 8 dvojic v rámci Opel Adam Cupu a 16 historiků.

Už v pátek je na programu od 15:30 testovací rychlostní zkouška shakedown na Zouvalce. Na ní pak od 19 hodin navazuje předstartovní show.

„Jsme rádi, že se nám znovu povedlo zajistit prostor na Masarykově náměstí ve Vyškově. Pozvání na předstartovní show přijalo 18 posádek a chybět nebude nikdo z již zmíněné špičky včetně domácích matadorů, např. Karla Podaného nebo Lubomíra Konšela. Chtěl bych osobně pozvat všechny příznivce, ať na náměstí dorazí,“ říká ředitel rally Michal Palásek.

V sobotu v 9 hodin pak z Masarykova náměstí vystartuje první soutěžní posádka. Vítěze budeme znát po absolvování šesti rychlostních zkoušek v 15 hodin. Servisní zóna je tradičně v areálu letiště Vyškov.

„O prvním zářijovém víkendu bude na Vyškovsku na co koukat. Po dvou letech se nám znovu podařilo překonat hranici stovky přihlášených. Z toho usuzujeme, že se do Vyškova posádky rády vrací. Věříme, že to ocení i fanoušci. Předpověď počasí vypadá slibně, tak si dorazte užít do Vyškova jeden z posledních slunných víkendů v roce,“ uzavírá předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

Veškeré informace o Rally Vyškov 2023 včetně časového harmonogramu a map je možné najít na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Další zajímavosti se objeví také na sociálních sítích Rally Vyškov.

(Lukáš Chum)

Sdílet