FILIP SALAČ ZAHÁJIL GP NĚMECKA ČTVRTÝM ČASEM V TRÉNINKU

Letošní seriál Mistrovství světa silničních motocyklů má opravdu nabitý kalendář a tým QJ MOTOR GRESINI RACING se z italského Mugella ihned přesunul na Sachsenring, který považuje Filip Salač za svůj domácí podnik. Dějiště Velké ceny Německa je od bydliště našeho jezdce vzdáleno necelých 300 kilometrů a za Filipem se na Sachsenring vydává pravidelně velké množství českých fanoušků. Také proto bude Filip startovat opět s novým designem přilby s odkazem na Českou republiku.

V prvním volném tréninku zajel Filip Salač své nejrychlejší kolo v čase 1’24.4070 a překonal ho pouze Acosta, Lopez a Gonzalez. Po dešťové přeháňce panovaly na trati smíšené podmínky, takže dosažený čas z úvodu dne už Filip nevylepšil.

„První trénink byl poměrně dobrým startem do tohoto víkendu. Podařilo se mi zajíždět stabilně rychlá kola i na tvrdé pneumatice a ke konci jsem dosáhl na dobrý čas, který v tu chvíli znamenal čtvrté místo. Před druhým tréninkem zapršelo, takže trať byla nejdřív mokrá a pak začala rychle osychat. Nám se k tomu přidaly ještě technické problémy s motorkou a už jsme nedokázali zrychlit. Každopádně se těším na zítřejší kvalifikaci a věřím, že budeme opět úspěšní,“ komentoval úvodní den na Sachsenringu Filip Salač #12.

Čtvrtým místem v kombinovaném hodnocení je Filip Salač opět blízko k přímému postupu do druhé části sobotní kvalifikace.

(Jan Koudelka)

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Sdílet