Asistenční služby půjdou s dobou

V souvislosti s přechodem systému slev pro členy zcela pod Autoklub ČR, o kterém jsme informovali na konci loňského roku, dochází také ke změně v oblasti poskytování asistenčních služeb. Na základě analýzy jejich využívání došlo k rozhodnutí ukončení smlouvy s jejich současným poskytovatelem.

Asistenční služby totiž v uplynulém období využil mizivý počet členů, ročně jde o jednotky případů. Autoklub ČR přitom hradil poskytovateli paušální částku za zajištění jejich nabídky. S vývojem na konkurenčním trhu pojišťoven je dnes většina asistenčních služeb navíc součástí povinného ručení, a to v základním rozsahu, kde je naprostým standardem odtah do nejbližšího servisu. Naše partnerská Pojišťovna VZP a další poskytovatelé umožňují za zvýhodněných podmínek získat rozšířený balíček asistenčních služeb, který mimo jiné může obsahovat například i náhradní vozidlo zdarma na určitý počet dní či zajištění ubytování.

Ukončení asistenčních služeb za nynějších podmínek bylo jednomyslně odsouhlaseno zástupci klubů na loňském setkání. Autoklub ČR v souvislosti s pokračujícím rozvojem vlastního benefitního systému bude hledat možnosti, jaké další zajímavé motoristické služby členům nabídnout, a to i v oblasti asistence.

Sdílet