Úspěšná kampaň Jedu na dřeň pokračuje a míří do Mostu

Před rokem mi na leukémii zemřel přítel. Můj bratranec nezvládl boj s leukémií. Dělám to přece i pro své děti. S takovými důvody se zapisovali lidé ve Zlíně do registru dárců kostní dřeně. Díky akci Jedu na dřeň vstoupilo za dva ročníky Barum Czech Rally Zlín do registru 1001 nových potenciálních dárců kostní dřeně. Zájem daleko předčil očekávání organizátorů a dokázal, že fanouškům motorsportu není lhostejný osud pacientů s onkologickým onemocněním.
Na základě této zkušenosti, se Autoklub ČR rozhodl převzít patronaci nad akcí a rozšířit ji za účelem dosažení co nejvyššího počtu registrací dárců. Projekt se proto rozšiřuje a o víkendu míří na Czech Truck Prix do Mostu.
Jsme rádi, že podporou tohoto projektu můžeme oslovit nové potenciální dárce kostní dřeně. Kaž¬dý zachráněný život je pro nás velkým vítězstvím, a proto i náš tým Jede na dřeň,“ vysvětlil účast v kampani předseda Svazu rally Autoklubu ČR Tomáš Kunc.
Realizaci opět zajistí komunikační agentura Reklamní inženýři, ve které projekt vznikl. „Díky významné podpoře Autoklubu ČR a pořadatelů v Mostě, můžeme uskutečnit pokračování akce Jedu na dřeň a pokusit se najít dárce pro nemocné, kterých bohužel neubývá. Naší prací je především osvěta, vždyť v ČR je v registru pouze 0,5% populace, zatímco v Německu je to 6%. Potenciálním dárcům nabídneme maximální komfort,“ říká Jan Čada ze společnosti Reklamní inženýři.
„Jedu na dřeň, protože každý potřebujeme v životě pomoc. Člověk nikdy neví… Jsem rád, že teď mohu pomoci právě já. Je to otázka jen několika málo minut, tak pomoz taky a pojeď v tom se mnou!“ nabádá ke vstupu do registru Adam Lacko pilot stáje Buggyra.
V České republice přibývá onemocnění akutní leukémií, a to i u mladých lidí a dětí. Mnohdy jediným řešením je transplantace kostní dřeně. Bohužel každý čtvrtý onkologicky nemocný pacient svého dárce nenajde. Proto je velmi důležité, aby bylo v registru zapsáno co nejvíce dobrovolníků.

„Jet na dřeň je jako jet jízdu za život. Doufám, že cestou naberu více pasažérů, kteří se svezou se mnou,“ vyjadřuje svou podporu projektu eventová manažerka z Autodromu Most Tereza Zajíčková.
Možnost zápisu do Českého národního registru dárců dřeně dostanou fanoušci v těchto termínech:

Czech Truck Prix Most
3. 8. 2016 sobota 9:00 – 18:00 divácký svah mosteckého autodromu
4. 8. 2016 neděle 9:00 – 18:00 divácký svah mosteckého autodromu

Každý 4. pacient správného dárce nenajde. Co když to budeš právě ty, kdo může zachránit lidský život? Stačí dva mililitry krve a 5 minut času. Nebolí to.

WEB: www.jedunadren.cz
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Jedunadren
YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/barumczechrallyzlin

Czech Truck Prix 2016
Nejsledovanějším, nejatraktivnějším a nejnavštěvovanějším podnikem sezony na mosteckém autodromu jsou tradičně závody evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC) Czech Truck Prix. /www.autodrom-most.cz

Jedu na dřeň!
Rozhodli jsme se dokázat, že fanouškům motorismu není lhostejný osud těch, kteří jsou těžce nemocní, a věříme, že s pomocí osobností ze světa motosportu dokážeme oslovit tisíce mladých lidí, kteří se rozhodnou zapsat do registru dárců kostní dřeně. Naději nám dává úspěch pilotního projektu na Barum Czech Rally Zlín, kde jsme pro dobrou věc získali 1001 hrdinů.
www.jedunadren.cz

Český národní registr dárců dřeně
Jediný registr ve střední a východní Evropě s prestižní akreditací Světové asociace dárců dřeně (WMDA). Český národní registr dárců dřeně je obecně prospěšnou společností, založenou Nadací pro transplantace kostní dřeně jako samostatný právní subjekt. www.kostnidren.cz

Sdílet