Pořadatelům MS na dlouhé dráze a Světového poháru Flat Track poděkovali naši reprezentanti bronzem

Malebné západočeské lázeňské město Mariánské Lázně a místní klub hostily o víkendu finálový závod mistrovství světa na dlouhé dráze a úvodní závod třídílného světového poháru ve Flat tracku.

Celodenní závodní maraton zvládli všichni účastníci na výbornou a pro přítomné české fanoušky i s nádhernou výsledkovým bonusem. Čeští plochodrážníci Josef Franc, Hynek Štichauer, Martin Málek a Michal Škurla pod vedením manažera Milana Špinky vybojovali poprvé v historii tohoto šampionátu bronzové medaile. Až za našimi jezdci skončili obhájci titulu z Velké Británie a reprezentanti Finska a Francie. Mistry světa se stali jezdci Holandska, stříbro patřilo sedminásobným mistrům světa z Německa. O skvělém výkonu našich mluví ta skutečnost, že s těmito světovými velmocemi prohráli o pouhé čtyři respektive dva body.
Souboj osmnácti jezdců sedmi zemí kategorie Flat track pro sebe rozhodl Ital Francesco Cecchini před svým krajanem Emanuelem Marzottem a Finem Janne Rantalou.
Nejlepší český jezdec současnosti Pavel Pučko po vyrovnaných souboji se světovou elitou obsadil sedmé místo. Statečně bojoval, ale postoupit mezi dvanáct nejlepších se nepovedlo druhému z českých jezdců tohoto elitního závodu, domácímu Janu Vondráškovi.

Sdílet