Kubaturu MX OPEN opět ovládl Martin Michek

Na známé závodní dráze ve slovenské Šenkvici u Pezinoku se o víkendu konalo již třetí dějství evropského seriálu kubatury OPEN. Za velice pěkného počasí sem dorazilo na čtyřiatřicet jezdců (z šesti států), diváků bezmála tisíc. Místní zkušení pořadatelé z M-CROSS klubu Šenkvice nic neponechali náhodě a o dráhu se průběžně starali. Českou stabilní motokrosovou reprezentaci navíc doplnil, loni rychlý Marek Sukup (Kawasaki). Na domácím okruhu pochopitelně i Slováci měli několik zajímavých borců, kteří do šampionátu letos nakoukli poprvé.

Obhájce titulu Martin Michek (Buksa/Ados KTM Team) si tady počínal zcela suverénně, a obě své rozjížďky bez nějakých větších problémů opanoval. Za to docela napínavé boje se odehrály o další pozice. Pro celkově druhé místo si dojel zkušený matador Petr Bartoš z týmu Orion Racing KTM, když po nepříliš přesvědčivých startech zabojoval a cílem projel čtvrtý a druhý. Ukázal, že je stále srdcem velký bojovník, zřejmě i letos bude prohánět věkem daleko mladší soupeře. Na stupně vítězů se letos poprvé probojoval spolehlivými výsledky Petr Michalec (Honda), když mu k tomu pomohla třetí respektive šestá příčka. Zajímavé výsledky také zaznamenal Jonáš Nedvěd (9/8) – Orion Racing Team KTM, který si tady po smolném Chorvatsku (tam druhou jízdu nedokončil) určitě spravil chuť. Zejména v první rozjížďce, kdy pro sebe urval holeshot, si posléze pěkně zazávodil. Rozhodně jeden z velkých favoritů – Marek Sukup (2/0) potvrdil ambice v první rundě, ovšem v té následující brzo po startu zamířil předčasně do depa (velká škoda pro průběh závodu). Na body v elitní dvacítce ještě dosáhli Ondřej Brendl za umístění (12/12) a Jakub Mencl (18/17) oba Suzuki. V průběžném pořadí EMX Open si vítězstvím na Slovensku upevnil lídra evropských tabulek Michek, Bartoš je druhý a třetí místo drží Michalec.

Nyní čeká na motokrosaře konečně MMČR – start domácí scény obstará 1. května jihočeský Pacov! Evropské čtvrté klání bude na pořadu 29. května ve Slovinsku (Orehova Vas).

Sdílet