Nadační fond Autoklubu ČR podporuje mladé závodníky

Nadační fond Autoklubu ČR pracuje na získávání finančních prostředků a jejich transparentním rozdělování mezi mladé nadějné závodníky. 
V březnu 2016 udělil Nadační fond Autoklubu ČR podporu dvěma nadějným závodníkům a to Filipu Salačovi a Petrovi Polákovi. Na finanční podpoře se také vlastními financemi podílel první viceprezident Autoklubu ČR, Jan Šťovíček. 

„Jsem rád, že díky naší finanční podpoře může Petr ještě intenzivněji pracovat na své závodní kariéře. Držím jemu a dalším našim klukům na zahraniční misi v belgickém týmu palce.“ říká Jan Šťovíček. 

Cílovou skupinu pro Nadační fond Autoklubu ČR tvoří především děti a mládež ve věku od 4 do 21 let, z jejichž výsledků je zřejmé, že mají v oblasti motoristického sportu potenciál budoucího výkonnostního růstu. 

Filip Salač je černým koněm Red Bull Rookies Cupu a mistrovství CEV Moto 3. Sponzoring Nadačního fondu AČR pokryje podstatnou část nákladů na letošní sezónu. 

Petr Polák letos pojede za juniorský tovární tým KTM Diga Racing. Čeká ho trénink v Belgii na náročných písčitých tratích. Uvidíme ho v závodech seriálu MČR a ME na nejkvalitnější technice KTM 125 ccm.

Nadační příspěvky jsou poskytovány na základě rozhodnutí správní rady Nadačního fondu Autoklubu ČR na podporu talentované mládeže, která je složena z prvního viceprezidenta Autoklubu České republiky a respektovaných osobností, zástupců jednotlivých sportovních disciplín (motocyklového, automobilového sportu, kartingu), zástupců veteránů závodníků a zdravotně postižených motoristů.
 
Nadační fond bude dále pracovat jak na získávání dalších finančních prostředků, tak na systému a přípravě jejich rozdělování. Jan Šťovíček dodává: „Těší mne, že se k projektu začali hlásit i pořadatelé, jako jsou například lidé z Autodromu Sosnová či z hořického automotoklubu. Věřím, že možnost podpory pro mladé nadějné závodníky zaujme i další subjekty a osoby.“

Sdílet