MISTROVSTVÍ SVĚTA V TRIALU DRUŽSTEV SE VRÁTILO DO ČESKÉ REPUBLIKY

Po dlouhých třiceti letech se do České republiky vrátilo Mistrovství světa v trialu družstev. Trial národů se konal o víkendu 22.9. – 23.9.2018 v Sokolově na koupališti Michal. Čeští fandové šlapaček měli jedinečnou příležitost vidět nejlepší trialové jezdce z celého světa. 

Národní týmy přihlásily do tohoto podniku své největší favority, takže ve startovní listině se objevila taková jména jako například Toni Bou, Takahisha Fujinami, Jack Price nebo Emma Bristow. Česká republika měla také silnou sestavu ve složení Martin Matějíček na motocyklu GAS GAS, Martin Křoustek se speciálem TRS a konečně Dominik Wünsch rovněž se strojem GAS GAS.

I přes nepřízeň počasí se pořadatelům z TRIAL TEAMU BŘEZOVÁ v AČR podařilo připravit technicky náročnou a krásnou trať. Velký svátek trialu přilákal početný zástup diváků, kteří mohli sledovat své favority na atraktivních sekcích a dokonce si v závěru podniku poslechnout i českou hymnu. Vítězství v kategorii International Trophy obhájila totiž po třech letech česká trojice Matějíček, Křoustek a Wünsch. V hlavní kategorii zvítězil tým ze Španělska, ale to nijak nezkazilo radost fanouškům českého tria.

S velkým štěstím se celý podnik odjel těsně před příchodem studené fronty doprovázené silným větrem, a tak se letošní vyvrcholení trialové sezóny pořadatelům z Trial Teamu Březová velmi vydařilo. A nás těší, že se tento prestižní závod po dlouhé přestávce vrátil do České republiky.

Sdílet