AUTOKLUB ČR STOPROCENTNĚ USPĚL S KANDIDATUROU ČLENŮ KOMISÍ FIM EUROPE!

V polském Chorzówě v sobotu 15. září 2018 jednal Management Council FIM Europe, nejvyšší řídící orgán evropské motocyklové federace.  Jednání proběhlo při příležitosti konání finálového závodu mistrovství Evropy na ploché dráze. Vedení evropské motocyklové federace se sešlo v novém složení po letošních červencových volbách, ve kterých obhájil viceprezidentský post FIM Europe Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.
Management Council FIM Europe rozhodoval o novém složení jednotlivých sportovních a nesportovních komisí do roku 2022. S radostnou zprávou pro celý český motosport se vrátila delegace Autoklubu ČR. „Na zasedání jsme prosadili všechny námi navrhované členy komisí. Na příští čtyři roky byli jmenováni jako řádní členové s hlasovacím právem, nikoliv jako pozorovatelé. A to přesto, že v mnoha z komisí byl převis kandidátů oproti počtu volných míst. Svědčí to o kvalitě našich odborníků, jsou mezinárodně uznávaní a v ostré konkurenci stoprocentně obstáli. Pro Autoklub České republiky je to významný diplomatický úspěch, který potvrzuje naše silné postavení v mezinárodních federacích,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR. Nejvíc ho potěšilo jmenování Pavla Jirana do komise trialu. „Trial bude zařazen do programu letních olympijských her v Paříži 2024. Kromě výchovy závodnické generace pro tento sportovní vrchol potřebujeme rozvíjet naše činovnické a organizační zázemí na mezinárodní scéně,“ doplnil Jan Šťovíček.

Připomeňme, že již v červenci byl na kongresu FIM Europe zvolen Jiří Janák členem právní komise. Jan Šťovíček se vedle zvolení viceprezidentem evropské motocyklové federace stal čestným předsedou Právního panelu, v němž byl členem v letech 1999-2014. Dalším diplomatickým počinem pro Autoklub ČR bylo přidělení pořadatelství evropského kongresu v roce 2020 České republice.

Zástupci Autoklubu ČR v komisích FIM Europe:
Jiří Šitina – komise motokrosu;
Pavel Jiran – komise trialu;
Petr Moravec – komise ploché dráhy;
Vladimír Klatovský – ekologická komise;
Tomáš Brož – lékařská komise.

Sdílet