JAN DVOŘÁK – V JESENÍKÁCH NÁS ČEKÁ SILNÁ KONKURENCE

Město Šternberk bude v sobotu 15. září 2018 hostit jeden z posledních podniků A Sport Mistrovství ČR ve Sprintrally. Jednou z 83 přihlášených posádek budou členové Autoklub Peugeot Rally Talentu – Jan Dvořák a Jiří Kalkus. V úterý Jan Dvořák testoval s Peugeotem 208R2 nedaleko Jindřichova Hradce, kde si vyzkoušel různé tvrdosti pneumatik a změny v nastavení.

Úterní test probíhal na jedné z tratí Radouňské rally, místní pořadatelé pro nás testování připravili. Našli jsme úsek s vytahanými nečistotami, což jsem si potřeboval před dalším startem vyzkoušet. Předpokládáme, že v Jeseníkách se bude tahat hodně bláta, obzvlášť jestli zaprší. Záleží také na umístění antikatů, ale ani ty tomu úplně nezabrání. Charakter předchozích sprintů byl úplně jiný, hlavně kvůli extrémnímu suchu. Nečistoty na trati mně nevadí, naopak jsem si jistější, když auto trochu klouže. Lépe cítím limity vozu a přilnavosti. Zatáčky na suchu, kde se musím opřít naplno do gum, jsou pro mě ještě o poznání obtížnější. Co se týče charakteru rychlostních zkoušek, čekal jsem větší převýšení a více horizontů. Tím ale nechci říci, že by to byla jednoduchá soutěž. Kromě náročných tratí se opět sejde velká konkurence. V každém případě se na svůj další start s Peugeotem moc těším,“ poznamenal Jan Dvořák.
Jubilejní desátý ročník Rally Jeseníky proběhne v sobotu 15. září 2018 v okolí Šternberka. Pro 83 přihlášených posádek je připraveno celkem 72 rychlostních zkoušek. Start soutěže proběhne na šternberském náměstí v 8:00 hodin.

Sdílet