JAN DVOŘÁK-PAČEJOV JSME NEDOKONČILI, ALE PŘINESL NÁM HODNĚ

Na letošním ročníku Invelt Rally Pačejov startoval v barvách Autoklub Peugeot Rally Talent Jan Dvořák s Jiřím Kalkusem. I když za sebou měli více než dvouměsíční přestávku, jejich jízda byla rychlejší a plynulejší.

V průběhu dne zajížděl Honza časy mezi pátým a sedmým místem ve třídě a průběžně figuroval na sedmé pozici. Chyba v páté rychlostní zkoušce a prasklá spojovačka znamenala pro mladou posádku předčasný konec závodu, ale i tak si z Pačejova odváží cenné zkušenosti.

„V úvodu soutěže jsem se v autě po dlouhé přestávce necítil vůbec dobře. Dělal jsem chyby na brzdách, ve stopě a jel nepřesně. Pak to ale bylo každým kilometrem lepší. Některé úseky jsme zajeli docela rychle, v dobrém tempu. Na dvojce jsme vylétli do pole, ale nic se nestalo a dokonce jsme byli pátí. Čtvrtá erzeta se nám moc líbila, ale na páté, pro nás poslední, jsem měl jeden úsek moc optimisticky napsaný a vyletěli jsme ven. Bohužel jsme při tom trefili kámen a urazili spojovačku. Museli jsme odstoupit. Pochopitelně mě to mrzí, ale s odstupem času mohu říci, že se nám podařilo zrychlovat a na vedoucího jezdce jsme ztráceli asi 0,7 sekundy na kilometr. Bohužel občas platíme nováčkovskou daň, ale jinak bychom potřebné zkušenosti nezískali,“ netajil své smíšené pocity Jan Dvořák.

Další výzvou pro mladou posádku bude v polovině září 10. ročník Rally Jeseníky. 

Sdílet