ACCR CZECH TEAM MÍŘÍ DOBÝT ŘÍM

Třetím závodem pokračuje po více než dvouměsíční pauze juniorský šampionát Mistrovství Evropy v rally. Závodníci se tentokráte vydají do slunné Itálie, kde se v okolí lázeňského městečka Fiuggi uskuteční Rally di Roma Capitale. Na startu asfaltové soutěže nebudou chybět ani obě posádky ACCR Czech Teamu.

Rally di Roma Capitale dopadla v loňské sezóně pro ACCR Czech Team na výbornou. Jan Černý zvítězil v hodnocení ERC Junior U28, Filip Mareš porazil všechny své soupeře v rámci ERC Junior U27. Navázat na tento úspěch nebude jednoduché, konkurence oproti loňsku opět výrazně stoupla.
Prvenství mezi ERC Junior U28 bude obhajovat Jan Černý se svým stálým spolujezdcem Petrem Černohorským. V rámci Mistrovství Evropy budou startovat letos poprvé. „Do Mistrovství Evropy vstupujeme trochu později, než jsme původně plánovali. Úvodní závod na Azorech jsme vynechali kvůli termínové kolizi s Valašskou Rally, o start na Rally Islas Canarias nás na poslední chvíli připravily problémy s motorem po Šumavě. Na posledních soutěžích v ČR se nám dařilo a věřím, že svou rychlost přeneseme i na mezinárodní scénu. Už se těším na souboje se spoustou špičkových pilotů, kteří se v Itálii postaví na start,“ uvedl pilot Fordu Fiesta R5, Jan Černý.

Druhou dvojicí ACCR Czech Teamu na startu bude Dominik Brož s Petrem Těšínským. Ti se představili na úvodních dvou ostrovních závodech, výsledkově se jim však příliš nedařilo. O to více natěšení jsou na italský start. „První dva závody nám příliš nevyšly, opět nás trápily technické problémy a defekty. Věřím, že tentokrát už smůlu protrhneme a zajedeme dobrý výsledek. Protože byla pauza mezi závody dlouhá, v rámci testu jsme jeli domácí Rally Bohemia, takže věřím, že jsme dobře rozjetí,“ prozradil Dominik Brož.
Rally di Roma Capitale se v letošním roce přesunula do půlky července. Proto se dá očekávat, že po celý soutěžní víkend budou panovat vysoké teploty, což bude náročné nejen na techniku, ale také na fyzickou kondici posádek. 

Ve čtvrtek je na programu kvalifikace, která rozhodne o startovním pořadí do první etapy. V pátek se celé startovní pole přesune do Říma, kde se pod Andělským hradem uskuteční slavnostní start, po kterém bude následovat městská superspeciálka. V sobotu a neděli pak na posádky čekají náročné rychlostní zkoušky v horách v okolí Fiuggi. V neděli soutěž zakončí krátká superspeciálka a cíl v antickém městě Ostia.

Sdílet