AKTUALITY Z 249. ZASEDÁNÍ PREZÍDIA AUTOKLUBU ČR

V úterý 15. května 2018 se konalo 249. zasedání Prezidia Autoklubu ČR. 
Prezidium odhlasovalo členství v Motocyklové asociaci zemí střední Evropy MACEC s tím, že v příštím roce Autoklub ČR uspořádá v klubovém domě v Praze zasedání MACEC. Za odstoupivšího předsedu sportovní komise silničních motocyklů Martina Smrže byl Prezidiem kooptován do komise jeho syn Matěj, zároveň mu byla jako držiteli licence udělena výjimka.
Prezídium odhlasovalo finanční podporu talentovaných jezdců v projektu ACCR CZECH TALENT TEAM. 
Do pozice člena Prezidia byl za Yvonu Kneblovou kooptován bývalý autokrosový závodník Jakub Vymazal. V současné době vede projekt Autoklubu ČR Racer buggy a věnuje se motoristické činnosti v Klubu mládeže AČR, kde vychovává nové motoristické talenty.
Sekretariát informoval o průběhu přípravy strategické smlouvy s Českou televizí, která je před podpisem. Jejím cílem je zajistit vysílání ze všech závodních motocyklových a automobilových disciplín Autoklubu ČR. 
Členové Prezidia projednali novou organizační strukturu Autoklubu ČR. Nejvýraznější změnou je společný generální sekretář pro automobilový a motocyklový úsek v sekci sportu. Bude jím Mgr. Tomáš Kunc.
Prezidium schválilo návrh prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka, aby byl v letošním roce navržen na státní vyznamenání Květoslav Mašita, šestinásobný vítěz Šestidenní a první Čech uvedený mezi Legendy Mezinárodní motocyklové federace. Sekretariát Autoklubu ČR byl pověřen přípravou žádosti Kanceláři prezidenta republiky. 
Další zasedání Prezídia Autoklubu ČR proběhne dne 26. června 2018.

Sdílet