Víkendová školení Off-Road

V sobotu dne 3. března 2018 od 10 hod. proběhlo v budově Autoklubu ČR školení jezdců Off-Road (Rallycross, Autocross). Za účasti velkého počtu jezdců byly důkladně probrány sportovní řády a propozice pro nastávající sezónu 2018. Byly diskutovány problémy z loňské sezóny mezi jezdci, činovníky a pořadateli s cílem zkvalitnit závody v nové sezóně s větším ohledem na bezpečnost závodníků. 


Ve dnech 9. a 10. března 2018 proběhlo
školení pořadatelů a činovníků Off-Road (Rallycross, Autocross) v prostorách Hotelu „Pošta“ v Sobotce u Jičína. Pořadatelé závodů ME a MMČR z České Republiky z disciplín Autocross a Rallycross probrali s pořadateli závodů Racer Buggy sportovní řády a propozice pro nastávající sezónu 2018. Byly promítány modelové situace kolizních problémů při závodech ze sezony 2017 a vysvětleny možnosti řešení ze strany Ředitelů závodu a Sportovních komisařů v rámci sjednocení rozhodování. Jako hosté se dvoudenního pracovního školení zúčastnili členové prezídia AČR, viceprezident Stanislav Kafka a Ladislav Tejchman.
V neděli dne 11. března 2018 od 10 hod. proběhlo v budově Autoklubu ČR školení traťových komisařů Off-Road (Rallycross, Autocross), kde za účasti zhruba 50ti členů, byly jednotlivými školiteli prezentovány modelové situace řízení závodu, nehod a výjezdu záchranných složek, ukázky použití vysílaček, bezpečnost při závodě, vlajková signalizace atd.
Poslední školení Off-Road pro rok 2018 bude školení jezdců Racer Buggy ve dnech 7. a 8. dubna 2018, které bude Středisko mládeže v AČR pořádat v Sedlčanech.
Autor článku: Milan Tejchman

Sdílet