Podzimní soustředění silničářské juniorské reprezentace v Jiníne 2017

Během právě uplynulého posledního listopadového víkendu proběhl tradiční podzimní reprezentační sraz juniorské silničářské reprezentace v offroadovém areálu v Jiníně. 

 
Jako tradičně byli pozvaní především naši nejlepší juniorští jezdci napříč kategoriemi a šampionáty od minibiků až po kategorii Moto3. Navíc se také zúčastnil mladý nadějný český jezdec, teprve devítiletý Jenda Ulman. O trenérské a organizační zajištění se postaral Ondřej Honzák, Jan Němec a nově také především na offroadové disciplíny Pavel Kejmar. Fotky během celého víkendu pořizoval Vojta Vaněk a o zdravou výživu se starala výživová poradkyně Irena Honzáková. Celý program soustředění byl pojat jako modelové tréninkové jednotky vhodné právě pro nastávající zimní přípravu, a tak se celého programu účastnili také rodiče. 
 
Vše šlo podle osvědčené metody od základních dovedností ke složitějším, takže jsme začali v tělocvičně, kde jsme ověřili pohyblivost, rychlostní schopnosti, obratnost a v neposlední řadě také rovnováhu na nejrůznějších cvičebních pomůckách. Pokračovali jsme na kole, kde šlo opět především o rovnováhu na dvou kolech, schopnost koordinace těla a také o odvahu například při sjezdech. 
 
Na závěr ještě proběhl krátký závod na kolech jako test vytrvalosti jednotlivých pilotů, při němž si někteří sáhli opravdu skoro až na dno, a tak to má být. Sobotní večer ještě zpestřila přednáška o důležitosti bílkovin při vývinu mladého sportovce.
 
Jako poslední tréninkový blok byl na programu trénink na motokrosových motorkách, kde šlo opět o rovnováhu, koordinaci těla, a ještě navíc se k tomu přidal plyn a spojka, v porovnání s kolem. Začali jsme základní technikou projíždění zatáček při pilování takzvaných osmiček, dále jsme pak vyzkoušeli brzdy, starty a na závěr jednoduchou dráhu spíše ve stylu enduro. 
 

Na úplný závěr si jezdci mohli vyzkoušet dětský MX okruh. Myslím, že všem se především velice líbila neděle a většině jezdců ani nevadilo, že na teploměru byli pouhé tři stupně nad nulou, ba naopak z dětské dráhy jsme museli většinu skoro vyhánět. I přes pár omluvenek jsme letos měli účast hojnou, a tak si všichni společně mohli zatrénovat v následující sestavě, řazeno podle věku:

Oliver Konig
David Kubáň
Ondřej Vostatek
Miloslav Hřava
Petr Trsek
Jakub Gurecký
Ondřej Honzák
Jonáš Kocourek
Filip Novotný
Jan Ulman
Na závěr bychom rádi poděkovali Erichu Pourovi za výborně připravený areál ERWO MX klubu Jinín, Autoklubu České republiky za finanční podporu Mini Racing – skútr klubu v AČR, který se snaží starat o naše juniorské naděje a také všem zúčastněným rodičům, díky kterým vše mohlo proběhnout ve velice příjemné a kolegiální atmosféře.
Text: Ondřej Honzák
Foto: Vojta Vaněk

Sdílet