Krajský přebor v motokrosu bude pokračovat v Nihošovicích

Čtvrtým závodem bude pokračovat sedmidílný seriál jihočeského Krajského přeboru v motokrosu již tuto sobotu, 17. června v Nihošovicích u Volyně. Trať, o níž se stará bývalý výborný reprezentant v tehdy královské třídě 500ccm Jan Mrázek z pořádající klubu MTJ Nihošovice, je častým cílem tréninku motokrosařů nejen z jihočeského regionu, ale i ze zahraničí. Situace ohledně bodového vývoje v boji o letošní tituly krajských přeborníků je stále otevřena, ale Nihošovice mohou mnohé napovědět.

Nihošovická trať nemá smyčku pro elektronické měření na krabičky a vzhledem k umístění buněk pro časomíru vedle startovní rovinky, kde je problém vzhledem ke skalnatému podloží a velké šířce trati tuto smyčku zakopat, bude se měřit klasicky, jako v minulém roce. Na rychlosti výsledkového servisu to ale vliv mít nebude.
Ve třídě 65ccm zatím seriál vede Dominik Kučeřík z Motosportu Chýnov o 22 bodů před Adamem Levákem z Chlumu u Blatné. V kategorii 85ccm je na čele situace trochu vyrovnanější, jen deset bodů schází druhému Šimonovi Proučilovi z SMS Praha na Luďka Černého z Motosportu Chýnov. Ve třídě Veterán je situace na čele seriálu ještě těsnější. Jen o pět bodů průběžně vede úspěšný účastník MMČR této třídy Michal Buchta z Intercars Motoman Teamu před klenovickým Romanem Vácou. Zvlášť bodované veterány nad 50 let vede Jaroslav Hemr z AMK Pacov, kategorii nad 60 let pak Jan Roziňák z Motosportu Chýnov.
Ve třídě Hobby MX2 se zatím pouze jednomu jezdci podařilo vždy zaujmout pódiové umístění. Je jím Jakub Kos z SMS Nepomuk a zaslouženě tak tuto třídu s náskokem vede před Pavlem Doubkem z Kamikaze RT. Kategorie Hobby MX1 má letos ještě jasnějšího favorita – celých čtyřicet bodů má na čele náskok Viktor Šrom z týmu MTZ Mototechnika MX před Danielem Duškem z Motosportu Chýnov. Na obou těchto jezdcích je vidět velká motivace a zlepšení oproti loňské sezóně.
V nejrychlejších třídách MX1 a MX2 (HR Technik Cup) se to silně rýsuje na obhajobu loňských krajských titulů. Ve třídě MX2 zatím pouhé tři body ztratil loňský vítěz Rudolf Plch z Extreme Motorsport teamu a vzdaluje se tak svému soupeřovi Pavlovi Beránkovi z Hradišťka. Podobně suverénně si zatím počíná při letošní absenci jihočeských motokrosových matadorů Davida Čadka a Zdeňka Blábolila také Michal Gregor ve třídě MX1 z Vrtal MX Teamu. Ten se sice musel v jednom závodě sklonit před lídrem MMČR v motokrosu v této třídě Martinem Michkem a v dalším pak před Západočechem Václavem Haasem, seriál ale vede již s více jak padesátibodovým náskokem před mladým pilotem Dominikem Kovaříkem z Extreme Motorsportu.
Přejímky budou v Nihošovicích probíhat již v pátek od 18. hodiny. Tréninky začínají v sobotu v 8:00 hodin a závody ve 12:30 hodin. 

Sdílet