Pozvánka na jihočeský KP v motokrosu Pacov

V sobotu 29. dubna odstartuje v Pacově úvodní závod sedmidílného seriálu Jihočeského Krajského přeboru v motokrosu. Na trati „Pacovský Propad“ už letos úspěšně proběhlo jarní soustředění jezdců SMS Jižní Čechy a i když je počasí v posledních dnech celkem chladné, má se o víkendu trochu oteplovat, a tak by měly být podmínky pro závodění dobré. Trať je na první podnik sezóny vzorně připravena, její zázemí také.
Pacovští pořadatelé se tradičně pečlivě věnovali přípravě trati. Více k tomu již ředitel závodu Jan Smolek z pořádajícího AMK Pacov v AČR: „Celý profil tratě jsme srovnali buldozerem. Po zimě jsme se také zaměřili na sběr kamenů z profilu dráhy a na odvodnění některých jejích částí. Trať je tedy připravena dobře a nyní jen doufáme, že nám připravený povrch do víkendu nezhatí nějaké přívalové deště.“


První závod Jihočeského KP určitě navštíví hodně jezdců a to nejen z jihočeského střediska. Ve třídách MX2, MX1 a Veterán budou startovat i mnozí jezdci z MMČR. Další závod českého motokrosového mistrovství se totiž pojede právě v Pacově (4. června), a tak to pojmou jako nejlepší možnou přípravu. Svou účast na úvodním závodě JČ KP například vážně zvažuje i lídr MMČR třídy MX1 Martin Michek. Podobně jako pro jezdce, bude pacovský závod KP generálka na červnové mistrovství především pro pořadatele. 
Z jihočeských motokrosových špiček by se měli vedle Martina Michka dále představit např. David Čadek, Michal Gregor, David Soldát, Rudolf Plch, Dominik Hůla a další. Ve výborné formě a po zimní přípravě v USA letos rozjel sezónu i další jihočeský závodník Martin Finěk, ale menší úraz ho bohužel momentálně na chvíli vyřadil z provozu. „Dostal jsem teď v Dalečíně na posledním závodě MMČR kamenem do nosu, mám tam stehy, tak si musím dát příští víkend klid…“, říká smutně Martin, který se ale objeví alespoň v roli diváka. Další výborný jihočeský motokrosař Václav Kovář si bude nadcházející víkend plnit smluvní povinnosti na závodě německého šampionátu ADAC. 
Divák ale rozhodně může v sobotu v Pacově očekávat velice zajímavé závody. Svou účast ve většině kategorií potvrdilo dokonce i několik jezdců z Rakouska a z Německa.
Startovat se bude ve třídě 85ccm (jejíž součástí bude i zvlášť hodnocená třída 65ccm), dále pak Amatér MX2, Amatér MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1. Poslední dvě uvedené třídy se pojedou jako HR Technik Cup, pro celkové vítěze seriálu v těchto prestižních třídách budou pak připraveny od uvedeného hlavního sponzora seriálu hodnotné ceny. 
Přejímky vypuknou v Pacově již v pátek v 17 hodin, po celou dobu budou nasazeni dva techničtí komisaři, aby se eliminovaly fronty.
Tréninky začínají v sobotu v 8:00 hodin a první odpolední závod v 12:30 hodin.

Sdílet