Mistra ČR na ledové ploché dráze si vybojoval Jan Klatovský a v neděli odstartoval šampionát družstev

Také poslední lednový víkend přálo vyznavačům jízdy na ledových oválech a tak mohl vyvrcholit v neděli 29. ledna 2017 na rybníku Hluboká u Holic individuální šampionát. Mistr České republiky byl již znám po úvodních dvou závodech, stal se jím Jan Klatovský, ale ve hře byl boj o další místa za českým finalistou mistrovství světa v této disciplíně. Závod dopadl před více jak 1 500 diváky nejlépe pro Lukáše Hutlu, který vyhrál před Andrejem Divišem a Lukášem Volejníkem. Tento výsledek také určil pořadí na druhém až čtvrtém místě šampionátu. 

V sobotu 28. ledna 2017 se závodilo na severu Čech. Na rybníku Chrastná u Osečné začal šampionát družstev. V úvodním závodě triumfovala dvojice Lukáš Volejník – Jan Klauz. Druhou příčku obsadila rodinná dvojice otec a syn Hutlovi. Rozdíl mezi těmito dvojicemi byl minimální a boj o titul je zcela určitě otevřen. Druhý závod seriálu se uskuteční v sobotu 4. února 2017 v nádherném areálu Račice u Štětí. 

Bohužel se neuskuteční nedělní závod, protože dráhu připravenou v Nepomuku poškodil milovníkům tohoto sportu vandal s motorovou pilou.
Fotogalerie: Petr Makušev

Sdílet