Víkendová rallycrossová akademie

V sobotu 12. listopadu se v Sedlčanské kotlině konala RX Akademie. Zájemců o absolvování akademie bylo mnoho, a proto byli účastníci vybíráni na základě vyplněných formulářů. Šťastných osmnáct amatérů, se mohlo těšit na získání nových zkušeností a jízdy v zapůjčených závodních vozech. Jízdy jsou na akademiích pro nováčky vždy nejzajímavější částí a čekaly na ně hned tři typy jízd a to s instruktorem za volantem, s instruktorem na místě spolujezdce a závod na čas na vymezené trati.
RX Akademie má za cíl podpořit amatérské závodníky a nováčky, kteří chtějí závodit při závodech MM ČR v Rallycrossu. Vedení akademie se ujali zkušení jezdci jako Pavel Koutný (stavitel a jezdec ME ve třídě Supercar), Roman Častoral (konstruktér a jezdec ME ve třídě STC-2000), Jaroslav Starý (stavitel a bývalý jezdec Škoda Motorsport). Ti účastníky seznámili se stylem jízdy a proškolili je o závodních vozech a jejich stavbě (N1400, N1600, STC-2000, S1600). Obsáhlé téma o způsobu získání licencí pod Autoklubem ČR, termínech školení jezdců, počtu závodů a sportovních řádu si vzali na starosti Milan Tejchman (předseda Svazu Off-Road), Jiří Kadlec (člen Svazu), Daniel Kříž (člen Svazu). Na závěr akademie byli vyhlášeni vítězové závodu a všem bylo předáno osvědčení o absolvování RX Akademie.
Věříme, že RX Akademie byla přínosná pro všechny zúčastněné a budeme se těšit na nové, šikovné závodníky v našich řadách.

Sdílet