Jakub Terešák na třetím místě závodu MS juniorů v motokrosu

Každý rok v srpnu se koná jediný závod Mistrovství Světa juniorů v motokrosu a juniorů družstev. Tentokrát se celé odehrálo v Ruském Orlyonoku v Krasnodarském kraji. Již jen dopravit motocykly a výstroj do Ruska byl skoro nadlidský čin. Doprovodné vozidlo, které vyrazilo již v neděli, dorazilo na závodiště až ve čtvrtek z důvodu zdržení na hranicích.
Českou republiku reprezentovali
ve třídě 125 Jakub Terešák a Petr Polák a ve třídě 85ccm Martin Venhoda a Radek Větrovský. Na velmi rychlé trati, plné skoků se nejlépe adaptoval Kuba Terešák a již v měřeném tréninku naznačoval, že by z ,,toho“ něco mohlo být. V prvním nedělním závodě dokonce odstartoval jako první a za holeshot si vydělal 1000 €. V jízdě pak na něj dotíral holandský rychlík Roan Van De Moosdijk, který nakonec jízdu vyhrál a kolo před cílem Kubu předjel ještě Belgičan Jago Geerts, který je úřadujícím Mistrem Evropy. Takže žádná ostuda. 

Ve druhé rundě se v první zatáčce Jakub ,,háknul“ se slovincem Pancarem a začala stíhací jízda z 12. místa, kde Kuba kolo před koncem jízdy předjel Australana Rileye Dukese a bylo z toho opět třetí místo. Byl to velký výkon Kuby Terešáka, který zápasí s nemocí a již týden je na antibiotikách.
Petr Polák dojel v první jízdě na 9.místě a ve druhé na 10.místě, celkově si vyjel krásné 9.místo. Ve třídě 85ccm si pro celkové 12.místo dojel Martin Venhoda a pro 16.místo Radek Větrovský
Celkově po součtech bodů všech jezdců, skončili naši jezdci v družstvech na perfektním 4.místě. Děkujeme našim závodníkům a celému týmu za parádní reprezentaci a gratulujeme k celkovému umístění. Obrovská gratulace putuje především Kubovi Terešákovi.

Sdílet