X. Sraz historických vozidel AČR

V sobotu se Opletalova ulice zaplnila historickými vozidly a motocykly. Autoklub České republiky a Asociace Veteran Car Clubů AČR ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 uspořádali již 10. ročník Srazu historických vozidel AĆR.
Letošní jubileum
80 let vzniku loga Autoklubu ČR přilákalo mnoho návštěvníků a zájemců o motorismus. Sešlo se celkem 146 účastníků a vzhledem k 90. výročí počátku výroby motocyklů Praga si diváci mohli prohlédnout celkem 38 exponátů této značky.

 
Po celý den vládla velice příjemná atmosféra, kterou náležitě podbarvila swingová kapela Brass Band Rakovník a ulici rozpohybovaly svým dobovým tancem členky skupiny Arvena z Plzně. Návštěvníci si prohlíželi budovu Autoklubu ČR, včetně kanceláře prezidenta, reprezentačních prostor a ve Smetanově sále byla promítána prezentace historie loga Autoklubu ČR od prvopočátku až do současnosti.
V odpoledních hodinách byla slavnostně odhalena expozice věnovaná konstruktérovi J. F. Kochovi, který dal vzniknout motocyklům BD (to je zkratka pražské továrny Breitfeld&Daněk). Vernisáž v salonku Praga zahájila vnučka J. F. Kocha, paní Jaroslava Ledková. V odpoledních hodinách, po úvodním slovu pana prezidenta Autoklubu ČR, Romana Ječmínka, si všichni účastníci slavnostně převzali pamětní plakety a tím byl tento významný a příjemný den zakončen. 
Autoklub ČR

Sdílet