Czech Drag Serie v Hoškovicích

V sobotu, 7. května 2016 se na letišti v Hoškovicích u Mnichova Hradiště konal první závod letošního seriálu Czech Drag Serie – Mezinárodní mistrovství a přebor ČR dragsterů.
Byla to pěkná, prosluněná, i když větrná sobota. Třídy speciálů byly perfektně obsazené, padlo několik osobních rekordů. Jezdci absolvovali tři kvalifikační jízdy a po slavnostním představení jezdců začal hlavní eliminační závod. Největší boje o vítězství se dle očekávání odehrály ve třídě nejsilnějších speciálů Competition Dragster. V této třídě startují stroje o výkonu přes 400 „koní“ !

Vítězný pohár si z Hoškovic odvezl ve třídě Teenager Dragster – Jan Fric, National Dragster – Michal Ponca, Modified Street Twin – německý jezdec Jörg Braune. Ve třídě Super Street Bike exceloval Tomáš Čížek. Ve finálové jízdě třídy Competition Dragster se utkali dva nejrychlejší jezdci tohoto závodu, loňský „Mistr ČR“ Pavel Bajer a německý jezdec Markus Laur. Bajerův výborný čas 8,3s však nestačil na Markusův čas 7,9s ) a tak si vítězství zaslouženě odvezl německý jezdec Markus Laur (7,993s).

Nejen jim, ale i všem ostatním patří velká gratulace! 

Sdílet